papagalii fara bilet

Din ultimile informații venite pe craca noastră pă firu` scurt da` roș, am aflat că un dom` cliente de al nostru, recte junele șăf de la pesedeu este prezumtiv fost posesor de dosărel la odioasa și sinistra instituție dă securitate, actualmente denumită generic servicii. Acuma, ce-i drept, la o anumită vârstă, oamenii mai fac și lucruri trăsnite, dar nu putem să nu remarcăm pe membrii de la pesedeu care s-o împărțit. Unii este fleașcă de supărați că nu mai e dosaru`, alți se caută prin bozonări după bilețele și conexii din vremea ceea și nu cei din urmă dau în bobi să vază dacă rămâne sau se duce la partizani. Cumătru` zice că din ce știe el, pomenitul șăf o primit papir de la o instituție că n-o mâncat usturoi, de unde deducem că ori o mâncat numai leordă, ori usturoiul era rusesc.

Ne-o ajuns la urechi cum că pe la Borlești este niște firme care au pă schema de personal buluc de personal, dar personalul nu știe nici cu spatele că este angajt. Patroneții iau bănetu` și personalu` … rămâne cu ceea ce strigă lumea pe ștadion la albitri. Acuma, noi cugetăm că asta e o moșmandă ca să se scoață bănet de cheltuit den firme, dar de când s-o sifonat trebușoara asta, plouă cu anchete sociale, se angajează pe bune persoane cu nevoi, care primesc și oarece bănuți pentru asta. Adică când e mucu` la degete se poate și-n rest ioc. Cumătru-i de părere că procurorii o adormit, că dacă erau să fie erecți, ceteam de oarece rețineri pă persoane fizice, bașca se lăsa cu anchete și mascați la răsărit de soare. Dar nu-i timpul pierdut.

Un șăfan de la județ de la noi s-o cugetat pă el să o dea pă sârbește. Că o auzit mnealui că e mai cușher să faci biznisuri sârbești în Banat, decât să iei șuturi rusăști în biznisuri cu moldovenii. Așa că s-o apucat de cercetat care-i mersu` prețului la corent și gaze la sârbi și mai cu seamă cum se plătește comisionul la noi, dacă se leagă biznisu` cu vecinii de peste Dunăre. Acuma, noi îl sfătuim să se gândească de două ori înainte de a face biznisuri sârbești, că vecinii îs oameni dintr-o bucată și tot dintr-o bucată te fac să-ți amintești lucruri foarte intime din trecut și viitor. În rest însă e posibil ca prețurile să fie prietenoase și comisioanele obeze, ceea ce nu e chiar rău dacă ești băiat dăștept.