0:00

Daune reduse de la 1,5 milioane de euro la 300.000 de euro în cazul unui accident grav, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMagistrații din cadrul Curții de Apel Bacău au soluționat dosarul unui accident rutier cu victimă în care se acordaseră despăgubiri record. Prin sentință definitivă valoarea daunelor a fost redusă substanțial. Instanța de fond, Judecătoria Piatra Neamț stabilese ca bărbatul rănit să primească daune morale de 1.500.000 de euro. Singura parte care a declarat apel a fost asiguratorul șoferului vinovat. Magistrații din județul vecin au deliberat și prin sentință definitivă a stabilit cuantumul daunelor la 300.000 de euro.

Accidentul a avut loc în urmă cu mai bine de 5 ani, pe 13 iunie 2018, în Piatra Neamț, la o trecere pentru pietoni. Un autoturism nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat pe care l-a lovit în plin. Impactul a fost deosebit de puternic, urmele de frânare fiind de circa 14 metri. Pietonul a suferit leziuni vindecabile în 110-120 de zile de îngrijiri medicale, dar nu s-a refăcut complet. Pe parcursul urmăririi penale șoferul a susținut că evenimentul rutier s-a datorat faptului că a fost incomodat de carosabilul parțial umed și de reflexia luminii.

În fața judecătorilor a recunoscut fapta, iar la final a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă fiind condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru care s-a dispus amânarea aplicării pe un termen de 2 ani. „Atrage atenţia inculpatului că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau dacă săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca amânarea şi va dispune aplicarea şi executarea pedepsei de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare”, conform instanței.

(G.S.)

Articolul precedentCopil de 2 ani, victimă într-un accident în Piatra Neamț
Articolul următorMinoră de 16 ani s-a urcat la volan și a băgat doi oameni în spital
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.