Daune de 10.000 de lei pentru o polițistă amenințată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 42 de ani dintr-o comună de lângă Piatra Neamț, trebuie să scoată din buzunar o sumă frumușică după ce a agresat verbal o lucrătoare a Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Faptele au avut loc în noaptea de 27/28 mai 2021 când un echipaj de poliție a fost solicitat la locuința unor săteni unde era scandal, evenimentul fiind anunțat prin numărul unic de urgență 112. Au intervenit doi oameni ai legii, un bărbat și o femeie.

La fața locului s-a constatat că un localnic își agresa nevasta, drept pentru care s-a inițiat procedura de emitere a unui ordin de protecție, actele fiind întocmite de femeia polițist. În acel moment acuzatul a devenit agresiv și a amenințat-o în mod repetat. Întreg incidentul și comportamentul sfidător al bărbatului a fost surprins de camerele de supraveghere cu care erau echipați agenții.

În fața instanței, bărbatul a recunoscut parțial incidentul, precizând că nu își amintește dacă a amenințat polițista cu violențe, cu mențiunea că totul a fost cauzat de consumul de alcool. Judecătorii l-au găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de ultraj și au aplicat o pedeapsă de 6 luni de închisoare pentrucare s-a dispus suspendarea sub supraveghere. El trebuie să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității. Polițista a susținut în fața judecătorilor că se constituie parte civilă cu suma de 25.000 de lei, cu titlu de daune morale, dar judecătorii i-au acordat doar 10.000 de lei. Decizia instanței de fond nu este definitivă.

(G.S.)

Articolul precedentAccident mortal la Târgu Neamț
Articolul următorApel la 112 pentru a reclama că e amendat pe nedrept de polițiști
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.