Daniela Pepene vrea să ”dezmorțeasca” societatea civilă, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Independentă de politică, dependentă de nemțeni”, așa cum se descrie, Daniela Pepene, managerul Centrului medical Katimed, și-a propus un proiect care să funcționeze și dacă nu va ajunge deputat în Parlamentul României. Este vorba despre înființarea „Asociației Neamț 100”, în rândurile căîreia invită consilieri județeni, membri ai partidelor politice, primari, dar și cetățeni simpli care cred și vor să facă ceva pentru județul în care trăiesc.

Neamț 100 este un proiect de județ, nu un proiect politic de partid”, a declarat Daniela Pepene. ”Pentru implementarea acestui proiect am demarat înființarea ”Asociației Neamț 100” în care sunt invitați să se înscrie toate forțele politice din județul Neamț, autoritățile publice județene și locale, ONG-uri și asociații, precum și toți nemțenii care cred că este posibil ca până în 2018 să putem schimba viitorul județului nostru și al României. Am creat site-ul www.neamt100.ro, care va fi platforma de interacțiune cu întreaga societate civilă, cu forțele politice și administrative din județ pentru implementarea acestui proiect”.

Cei 10 piloni, care au alte principii de susținere decât cele cu care ne-au obișnuit, de ani de zile, patridele politice, sunt: agricultura, cultura, fondurile europene, infrastructura, mediul, dezvoltarea economică, sănătatea, serviciile sociale, capitolul ”Tineret, adulți și seniori” și turismul.

Om ”călit” în lupta pe care o duce, de 16 ani, cu sistemul sanitar din România, Daniela Pepene s-a referit, concis și oarecum tăios la ”Strategia națională de sănătate și asistență medicală comunitară” a Ministerului Sănătății, pe perioada 2014-2020, care are exact 14 pagini, pe multe din ele fiind reprezentate scheme, care ocupă din spațiu și nu ”spun” nimic: ”Atât e toată strategia, și vrem schimbare”.

Cât despre atuurile ei pe care le va folosi în campanie, Daniela Pepene se bazează pe firea ei de luptător și pe sentimentele ei pentru nemțeni: ”Pe listele de partid figurează persoane care nu sunt din județul Neamț, pe care nu le-a văzut nimeni pană acum și nici nu le va mai vedea în următorii 4 ani”.

(V.M.)

 

Articolul precedentPreşedintele CJ, inspecţie la căminul unde s-a prăbuşit tavanul
Articolul următorPesedisme parlamentare: „Sunteți bunica care ne ceartă? Nu vă mai primim la comisie!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.