Dan C. Mihăilescu, la Zilele Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZiua de marți, 25 octombrie, oferă nemțenilor șansa unei întâlniri memorabile cu scriitorul Dan C. Mihăilescu, anunţă Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”.

De la ora 17:00, în Sala „Cupola”, se va desfășura conferința „Ce rost(uri) mai are înțelepciunea?”, în cadrul căreia, invitatul special al Zilelor Bibliotecii, prezentat publicului de către scriitorii nemțeni Adrian G. Romila și Emil Nicolae, va intra în dialog cu publicul, pledând pentru înțelepciune și cele mai importante resurse ale ei – cărțile.

Miercuri, 26 octombrie, de la ora 13:00, Dan C. Mihăilescu se va întâlni cu elevii de la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ, într-un colocviu despre „voluptatea lecturii”, moderat de către Adrian Alui Gheorghe şi pr. Ioan Mihoc.

„Dan C. Mihăilescu este un adevărat Bernard Pivot al românilor, celebrul prezentator de cărţi din Franţa, al cărui model pare că l-a şi preluat de altfel. Ca şi confratele francez, Dan C. Mihăilescu promovează cartea, lectura, plăcerea de a citi. Promovează actul de a scrie, incită la lectură, alege, fir cu fir, din noianul de cărţi care apar ceea ce merită să ajungă la conştiinţa cititorului de azi. O întâlnire cu Dan C. Mihăilescu poate fi contagioasă: te determină să te apuci de citit. Şi apoi, vorba cronicarului, nu există mai cu folos petrecere a timpului decât zăbava asupra cărţilor. Ceea ce e de demonstrat …!” – Adrian Alui Gheorghe, director al Bibliotecii Județene și moderator al evenimentelor. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPatru posturi la Biblioteca „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui
Articolul următorParticipare reușită la CE pentru sportivii de la CS Ceahlăul-Kaminari
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.