reclama autocenter

Cumătru` den dreapta cu perciunii până la gumari se trezește să mă întrebe că ce să petrece pen județ că îi buluc de doamne în vizetă, că săracu` dom` prifect nu mai apucă să să-mbrace cumsăcade și uită brăcinarii la umbra cămeșii. Parcă plouă cu baronese, ministrese, șăfe de tăt felu` că și săracu` dom` premare (dom` Gigi, servus maxim!) și săracu` șăf de județ  (dom` Culiță, să trăiț`!) au probleme de șale de la atâta „Săru` mâna” și plecăciuni, că nu să cade să stai ca păpușoiu` în fața unor așa dame de vază. Acuma nu ar fi deloc rău să mai tremită vizete și pe la noi, că ne dăm cu gel pă pene și ne pomădăm cu lăvenzi gheboase, bașca ne scoatem băștile de ținut de la naftalină. O să fie mai greu cu limbele străine, dară am auzit că este niște doamne care știe să traduce și pentru papagali. Na, om vedea cum și ce!

 

Zice o dumă bărboasă de prin cejeu cum că că la o destinsă doamnă deprinsă cu șăfia, da de la alt berou, nu-i priește ședințăle lungi ca ciorba dă burtă de la Mărășești. Când domnu` șăf de la cejeu (dom` Culiță, să trăiț fromos!) face tam-tam de consiliu extraordinar, doamna se umflă la gâlci moment și cere conced medical la șpetalu den dormitorul cășii `mneaei care este. La ăstea în care să bat pe pântece o seamă de inși că să face majoritate, adecă sădinți ordinare, doamna este musai de față și mai face un schimb de vorbe dăstre jacusca de smochini păroase cu alț` membrotei dă partid. Acuma, ăsta de lângă mine zice, că poate doamna să teme dă oarece adversari care vin din an în paște la ședinț`, adecă taman la extraordinare. Dar noi nu credem. Mai videm după ce o întrebăm pă persoană fizică.

 

Ne zice o pupăză de pe la o inștituție cu problemuri soțiale cum că că nemții care le dă curent umblă cu moșmande sârbești pren hârtii de plată. Că cică mnealor zice că inștituția cu probleme dă cophii și famelii sărmane e un fel de combinat și pe cale dă consecință prețu la corent tre să fie cu oarece procenturi ( nu multe, vreo 30) mai sus decât plătim noi pe cracă pă persoană fizice. Și că după ce s-or dus nește melearde bunicele pe apa Eonului, s-or bășicat niște șăfi și le-o arătat bucile obrajilor la nemț, care ș-o simțiti la narete și o scăzut moment facturoaiele la facturici mai mici și mai pretenoase. Și cum toată lumea tace când e vorba de marafeți, nici noi nu ne întrebăm ce să face cu banii plătiț până acum, dacă-i dă nemții îndărăt, ori o să rămâne în coadă de pește mâncat pe la vreun all inclusive den Burundi. Al dracu` , nemț!

 

Articolul precedentZiua Copiilor la Târgu Neamţ
Articolul următorRomânii să fie proprietari, nu străinii!