pietricica turism

Liderii PNL din Neamț s-au hotărât să depună o moțiune de cenzură, alături de colegii lor liberali din Parlament, dacă Guvernul nu va aplica măsurile liberale de dreapta de reducere a fiscalității pentru redresarea economiei naționale. Senatorul PNL de Neamț, Eugen Țapu Nazare și președinte al PNL Piatra Neamț, a susținut vineri, 11 aprilie o conferință de presă, ocazie cu care a explicat care sunt măsurile propuse de PNL pentru ridicarea nivelului de trai al românilor și pentru redresarea economiei.

tapu (3)

”În ultima perioadă de timp, atât cei de la putere cât și o mare parte a opoziției, mai puțin PNL, nu mai sunt racordați la agenda cetățeanului. Pentru PNL agenda cetățeanului a rămas o prioritate și mă refer aici la reducerea fiscalității, reducerea CAS și a problemelor din agricultură. Am constatat că România se îndreaptă într-o direcție greșită din punct de vedere al guvernării și asta o spun chiar casele mari de sondaje apropiate puterii. În ceea ce privește reducerea fiscalității, noi cei din PNL considerăm că soluția principală pentru ieșirea din criză este creșterea economică sustenabilă și stimularea investițiilor. Acest lucru înseamnă creșterea consumului, locuri de muncă și mai mulți bani în buzunarul cetățeanului. Reducerea fiscalității presupune aplicarea măsurilor liberale de dreapta – scăderea CAS la 5% și neimpozitarea profitului investit – și somăm guvernul să le pună în aplicare cât mai curând. Ce înseamnă acest lucru? Mai multe locuri de muncă, pentru că rămân mai mulți bani la angajatori, stimularea industriei pe orizontală și creșterea nivelului de trai. Dacă nu vor fi adoptate aceste măsuri, PNL va introduce moțiune de cenzură pe teme fiscale. O altă măsură ar fi revenirea TVA la 19%. Creșterea TVA la 24% a fost cea mai antieconomică măsură a guvernului Boc. Nu înțelegem opoziția acestui guvern nelegitim de a scădea TVA. Prin creșterea TVA la 24%, gradul de colectare a scăzut la 12%. Începând de luni am inițiat o campanie de strângere de semnături pentru aplicarea pachetului de măsuri de reducere a fiscalității. Mai mult, acum două săptămâni am fost coinițiatorul unei inițiative legislative care privește predictibilitatea codului fiscal și a codului de procedură fiscală. Mai exact, modificarea codului fiscal să nu se mai facă prin ordonanțe de urgență. Din 2009 și până în 2013, Codul fiscal a fost modificat de peste 150 de ori. Acest guvern ilegitim, din punct de vedere economic, merge numai pe contrasens”, a spus senatorul Eugen Țapu Nazare.

Președintele PNL Piatra Neamț a fost secondat, în demersul său de a explica inițiativele liberale, de Șerban Strătilă, coordonator politic al campaniei electorale PNL Piatra Neamț. Acesta a susținut ideile prezentate de șeful liberalilor pietreni și crede că măsurile liberale de dreapta, cel puțin cele ce privesc codul fiscal, trebuie introduse chiar în Constituția României.

stratila jr

”Sugerez ca măsurile care privesc predictibilitatea să fie introduse în Constituție pentru că mereu se va găsi cineva, de diverse coloraturi politice care să schimbe Codul fiscal după propriul interes. Programul USL pentru care noi toți am făcut sacrificii, mai ales la Neamț, este azi uitat. În domeniul sănătății de exemplu, nu am înțeles de ce vor să reducă din nou numărul de paturi din spitale. Ei spun că măsura este necesară pentru alinierea la cerințele europene. Nu se ține cont însă de dorința comunității ca unitățile spitalicești să fie cât mai aproape de respectivele comunități. Uitați-vă la spitalul din Bicaz. S-a întâmplat ceva acolo? S-a îmbunătățit în vreun fel situația de acolo? Este lumea mai mulțumită? Din contra!”, a spus Șerban Strătilă.

Cât privește alegerile europarlamentare și mai ales prezidențialele de la sfârșitul acestui an, liderii liberali spun că PNL va avea un scor de 30%.

”PNL Piatra Neamț este pregătit pentru alegerile europarlamentare și vom lupta împotriva PSD ca să câștigăm aceste alegeri. PNL va câștiga prezidențialele și apoi va numi și primul ministru. Cât privește racolarea primarilor, acest lucru e concertat la nivel național. În toate județele se întâmplă acest lucru dar ceea ce mă frapează este perversitatea, care constă într-o propagandă după modelul Goebels, o minciună repetată de o mie de ori devine adevăr”, a mai spus senatorul Eugen Țapu. (I. CĂLIN)