Răducu Bălțătescu (43 de ani), individul care și-a înjunghiat soția și socrii în ziua de Sf. Constantin și Elena, a fost trimis în judecată, pentru tentativă de omor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Neamț în ziua de 2 iulie.

Bălțătescu urmează să fie judecat pentru ceea ce a făcut după ce soția sa, sătulă de scandal, și-a luat cei doi copii (o fată de 18 ani și un băiat de grădiniță) și s-a mutat la părinți. Bărbatul s-a dus la socri, a făcut din nou scandal, au fost chemați poliţiștii care l-au potolit, iar a doua zi, chiar pe 21 mai, l-au invitat la postul comunal. A fost amendat și avertizat să nu mai provoace scandaluri, însă după ce-a promis că se va liniști s-a dus la băut și apoi, iarăși, la casa socrilor și i-a înjunghiat pe amândoi, dar și pe soția lui, care a rămas cu cuțitul în piept. Toate cele 3 victime au suferit răni multiple și au fost transportate la spital. Acum spitalele din Tîrgu Neamț și Piatra Neamț, dar și Spitalul de pneumoftiziologie din Iași, unde a fost transferată Aglaia Strugariu, soacra agresorului, s-au constituit părți civile în proces și vor pretinde cheltuieli de spitalizare. Părțile vătămate, care de asemenea pot solicita despăgubiri, sunt Elena Bălțătescu (41 de ani) și părinții ei Aglaia și Constantin Strugariu.

După ce şi-a măcelărit familia, Răducu Bălțătescu a fugit în pădure, unde a stat ascuns până l-a răzbit foamea și s-a hotărât să se predea. El a fost arestat imediat sub acuzația de tentativă de omor calificat, iar la audieri a spus că a găsit mesaje în telefonul soției sale către un alt bărbat. I-a anunțat și pe socri că nevasta îl înșeală, însă ei au încurajat-o pe fiica lor să-și părăsească bărbatul și să se întoarcă acasă. Din acest motiv, în viziunea lui Bălțătescu, toți 3 erau la fel de vinovați și meritau să moară. (C.M.)

Articolul precedentUn nou marș pentru copiii Smicală. Cui prodest?
Articolul următorGheorghe Ștefan nu vrea să stea 3 ani în pușcărie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.