Mai multe localități din județul Neamț au fost afectate de căderile abundente de precipitații din această dimineață. Apa a intrat în curțile oamenilor și a adus pe drumurile din mai multe comune aluviuni, circulația desfășurându-se cu dificultate. Potrivit raportului operativ remis de Prefectura Neamț, apa a inundat curțile gospodăriilor din 8 comune – Trifeşti, Stăniţa, Oniceni, Văleni, Boteşti, Băluşeşti, Icuşeşti, Costişa. Tot la Costișa au fost inundate 10 hectare de teren agricol. Din cauza fenomenelor meteo extreme mai mulți locuitori din Stănița și Trifești – sat Miron Costin – au rămas fără energie electrică. La Oniceni, în satul Poiana Humei, a fost inundată o locuință, iar pompierii Detaşamentului Roman au intervenit cu o autospecială – 4 subofiţeri şi voluntari ai SVSU Oniceni cu un buldoexcavator şi motopompă pentru a scoate apa din casă și din curte.

„La data de 16.06.2018 ora 06:00 sunt nealimentate cu energie electrică două localităţi din două UAT-uri: comuna Trifeşti (sat Miron Costin), comuna Stăniţa (sat Stăniţa), fiind afectate parţial două linii electrice, 19 puncte de transformare, iar 2.063 de consumatori au fost nealimentaţi”, se arată în raportul operativ transmis de Prefectura Neamț.

Rămîne în continuare în vigoare informarea meteorologică, valabilă pentru intervalul 14.06.2018, ora 21.00 – 16.06.2018, ora 21.00, în care sunt prognozate averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local  20 l/mp și izolat 40 l/mp. (E.C.)

Articolul precedentL5 Bravo Bodeşti poate deveni campioană * Luptă în 4 pentru locul 3
Articolul următorCod portocaliu de ploi și inundații până duminică seara la ora 21.00
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.