Astăzi, 7 martie, a fost luată decizia de trecere în online pentru elevii care își desfășurau activitatea la Școala Normală din municipiul Piatra-Neamț. Este vorba despre o parte din elevii de la școlile gimnaziale 5 și 8, elevi care sunt relocați cât timp clădirile unde învățau sunt în șantier.

Motivația este legată de faptul că la Școală Normală este frig în clase și pe holuri. Pe de o parte, Florentina Luca-Moise, șefa IȘJ Neamț, arată cu degetul și spune că în două săptămâni primăria nu a rezolvat chestiunea încălzirii, iar, de partea cealaltă, primarul Andrei Carabelea arată și el cu degetul și argumentează că n-a primit clădirea la timp și că a propus anterior încă o săptămână răgaz.

Cu toate că la momentul documentării noastre nu existau deciziile consiliilor de administrație ale școlilor 5 și 8, șefa IȘJ Neamț declară că este aprobare de la Ministerul Educației și elevii vor învăța online 3 zile.

Clădirile în care funcționează școlile gimnaziale 5 și 8 sunt în proces de eficientizare energetică, proiecte finanțate cu fonduri europene și care se derulează anul acesta. Relocarea elevilor durează până la finalizarea acestor lucrări.

Declarații video și mai multe detalii puteți afla din mesagerulneamt.ro https://mesagerulneamt.ro/2023/03/dupa-suspendarea-cursurilor-la-scolile-normale-bataie-de-joc-dupa-manual-sau-cum-functioneaza-jocurile-politice-pe-spinarea-unor-elevi/

C.I.

Articolul precedent“Ninja“ de la păcănele a fost încătușat
Articolul următorAudienţe la Avocatul Poporului la sediul CJ Neamţ