0:00

Începând cu luna noiembrie, Centrul Diecezan Caritas Iaşi va deschide, în cadrul proiectului „Calificarea femeilor în meseria de infirmier, o şansă pentru servicii medicale şi sociale de calitate”, o nouă serie de formare. Cursurile vor începe simultan în cele 5 judeţe din regiunea Nord-Est (Iaşi, Bacău, Neamţ, Suceava şi Vaslui).

La Roman s-au înscris, deja, 31 de femei dornice să urmeze cursul de infirmieră. Un astfel de curs de calificare a mai fost organizat la Roman de Centrul Diecezan Caritas Iaşi. A început în luna august, iar în acest moment se află în plină desfăşurare. Proiectul este implementat de Asociaţia Caritas Alba Iulia – Asistenţă Medicală şi Socială, în parteneriat cu Asociaţia Four Change şi Centrul Diecezan Caritas Iaşi.

Cursul se adresează femeilor care lucrează deja în domeniul sănătăţii, dar nu deţin o calificare. Astfel, persoanele care vor urma acest curs vor beneficia atât de o calificare, cât şi de un certificat de absolvire, recunoscute în UE. Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea principiului accesului egal pentru toți pe piața muncii şi asigurarea accesului egal la ocupare pentru 865 de persoane din regiunile Centru, Vest şi Nord-Est, în vederea creşterii oportunităţilor de angajare a femeilor în domeniul sănătăţii şi social. Cursurile de formare în meseria de infirmier au o durată de 6 luni. La încheierea cursului, fiecare participant va primi un certificat de calificare şi o subvenţie în valoare de 600 de lei. (Z.C.H.)

Articolul precedent23 de miliarde lei cofinanțare de la Primăria Târgu-Neamț
Articolul următorManifestări de Ziua Vânătorilor de Munte