0:00

NEAMŢ: Cuplul Crăciun – Simion ajunge la Înalta Curte, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiArestat la domiciliu, Marius Crăciun are, pe 7 aprilie, primul termen în procesul de cumpărare de influenţă care se desfășoară  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru a onora ”instanța”, el trebuie să anunţe poliţiştii care se ocupă cu supravegherea sa că pleacă la Bucureşti, să le comunice traseul pe care îl va parcurge şi să nu se abată un centimetru de la acesta.

Marius Crăciun (3 ani jumătate, prin cumul), Nadina Simion (2 ani și jumătate) şi avocatul Cristian Cojocaru au atacat cu apel sentinţa prin care au fost condamnaţi în ziua de 5 februarie 2015. Atunci, cu excepția Codrin Constantin Coroamă, finul lui Crăciun, care a primit o pedeapsă cu suspendare, toți au primit pedepse cu executare, cea mai grea fiind pronunţată pe numele avocatului Cojocaru, unul dintre cei mai cunoscuţi apărători din Baroul Bacău: 2 ani şi 10 luni de închisoare, iar după ce va fi eliberat să nu mai aibă voie să profeseze timp de 3 ani.

Procesul a urmat unei anchete DNA Bacău, în care procurorii au stabilit că avocatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Curtea de Apel şi, în schimbul a 75.000 de euro, ar putea interveni pentru eliberarea lui Marius Crăciun, care se afla în arest preventiv pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Cristian Cojocaru s-a întâlnit cu Nadina Simion, care avea banii în portbagaj, dar nu i-a dat, pentru că n-a fost sigură de reuşita demersului. Codrin Coroamă ar fi fost cel care a „negociat” suma, iar ulterior n-a mai avut nicio implicare, acesta fiind motivul pentru care a scăpat cu pedeapsă cu suspendare.

În ziua în care a fost la Bacău, Nadina Simion a fost oprită de anchetatori, iar în maşina sa a fost găsită suma de 74.500 euro, care a fost confiscată. Prin sentinţă, judecătorii au stabilit restituirea banilor către Marius Crăciun.

Nu a fost singura  tentativă de „eliberare” a lui Marius Crăciun: alta s-a soldat cu arestarea surorii sale şi a unei grefiere – care a susţinut că poate rezolva problema. În acest caz a fost implicat şi deja celebrul Sorinel Voroneanu, care a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare, în primă instanţă. Magistraţii au dispus punerea în libertate a celor două femei, care au primit pedepse cu suspendare. Hotărârea nu este, însă, definitivă şi lucrurile se pot schimba la Curtea de Apel Bacău.

Articolul precedentACTUALIZARE NEAMŢ: Supărat că e părăsit, a bătut şi nepoata şi bunica! Acum este arestat!
Articolul următorACTUALIZARE NEAMŢ: Toată orchestra a donat sânge pentru Sara Stroici! O puteți face și dv.!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.