0:00

ACTUALIZARE NEAMŢ: Toată orchestra a donat sânge pentru Sara Stroici! O puteți face și dv.!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE 2: După investigaţiile medicale făcute la Spitalul Roman, doctorii au stabilit că stare Sarei Stroici impune transferul la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.Tânăra violonistă avea mai multe fracturi, dar problema cea mai mare era hemoragia toracică provocată de coastele rupte, care i-au perforat plămânul stâng. „Trebuia dusă la Iaşi cu elicopterul, însă din cauza vântului foarte puternic nu s-a putut şi a fost transportată cu ambulanţa, ceea ce i-a agravat starea”, a declarat Lucreţia Stroici, mama Sarei. „Astăzi mi-au spus medicii că nu i-a mai scăzut hemoglobina şi hemoragia s-a oprit. Le mulţumesc studenţilor de la Asociaţia Amicus şi întregii orchestre a Facultăţii de muzică. Au dat dovadă de o solidaritate extraordinară şi au venit să doneze sânge pentru Sara”. După ce a fost internată la Iaşi, Sara a fost sedată, ca să nu se mişte. În afară de fracturile costale, are fractură de bazin şi un traumatism forte la coloana vertebrală, astfel că i-a fost montat un guler cervical. Deocamdată medicii au spus că ar putea scăpa fără intervenţie chirurgicală, însă în cursul după amiezii de 7 aprilie i se va mai face un examen computer tomograf pentru evaluare şi abia după aceea se va lua o decizie. Dacă cineva din Piatra-Neamţ doreşte să doneze sânge pentru Sara se poate adresa Centrului de transfuzii. Sara are grupa AB 4, dar orice persoană poate dona, indiferent de grupă şi se face compensarea între stocuri.

ACTUALIZARE NEAMŢ: Toată orchestra a donat sânge pentru Sara Stroici! O puteți face și dv.!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE1: Tânăra care a provocat accidentul este violonista Sara Stroici, născută în Târgu Neamţ, dar cu domiciliul în acte în Piatra-Neamţ. În cealaltă maşină erau doctorul Mircea Coadă, fost director al Spitalului Roman şi soţia sa. Sara Stroici moşteneşte talentul muzical al părinţilor săi, tatăl fiind compozitor şi pianist şi muzicolog, iar mama profesoară de muzică, pasionată de flaut, dar şi dirijoare. De mic copil, chiar înainte de a învăţa să vorbească, Sara a învăţat să cânte la pian împreună cu tatăl ei. La 5 ani a început să studieze vioara, instrumentul care avea să-i aducă zeci de premii naţionale şi internaţionale. Sara Strocici a urmat cursurile Liceului de artă Victor Brauner din Piatra-Neamţ şi a avut ocazia să cânte în faţa unor personalităţi importante. Doar şofatul pare să nu fie punctul ei forte, pentru că acum 5 ani, a mai fost implicată într-un accident rutier.

ŞTIRE INIŢIALĂ: O tânără de 24 de ani din Piatra-Neamţ, care conducea un autoturism Dacia, în direcţia Roman – Piatra Neamţ, a ajuns la spital, în după-amiaza de 6 aprilie, după o depăşire ratată. Conducătoarea auto s-a angajat în depăşirea unui Opel, care circula în faţa sa, dar a revenit prea repede pe banda ei de mers şi a acroşat maşina, care era condusă de un bărbat de 60 de ani, tot din Piatra-Neamţ. După impact, femeia a rămas încarcerată, iar autoturismul Opel s-a răsturnat pe câmp.

Un echipaj de descarcerare din cadrul Detaşamentului Roman a scos femeia din autoturism şi a predat-o personalului medical de pe ambulanţă”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „Iniţial era inconştientă, dar în câteva minute şi-a revenit”.

La spital, tânăra a fost diagnosticată cu un traumatism cranio-cerebral acut deschis şi un traumatism abdominal. Cei doi ocupanţi din Opel au refuzat îngrijirile medicale.

La fel de mult noroc ca femeia din Piatra-Neamţ a avut şi o tânără de 28 de ani din Roman, a cărei maşină a intrat cu viteză într-o curbă de pe traseul Adjudeni – Roman, a ajuns pe contrasens şi s-a izbit într-un autoturism care venea din sensul opus. Accidentul s-a produs duminică seara la ora 19 şi, deşi după impact maşina a fost proiectată într-un gard, femeia de la volan a scăpat doar cu un traumatism de picior. Nimeni din cealaltă maşină n-a fost rănit. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Cuplul Crăciun – Simion ajunge la Înalta Curte
Articolul următorNEAMŢ: Omagiu scriitorilor înmormântaţi în Cimitirul „Eternitatea”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Sara Stroici are foarte bune abilitati de soferita insa dl sofer din Opel nu i_a permis depasirea. Si da,intr-adevar acum cativa ani, un sofer ce era in spatele Sarei a intrat in ea ptr ca nu a psstrat distanya reala. Din cate stiu era un angajat al presei locale. Asa ca….

Comentariile sunt închise.