ACTUALIZARE CUPA ROMÂNIEI: Foresta – Steaua, pe „Areni”!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: Meciul Foresta Suceava – Steaua Bucureşti, din 16-imile Cupei României, se va disputa pe stadionul „Areni”. Consiliul Local Suceava a aprobat, vineri, 14 octombrie, hotărârea prin care sunt alocaţi 225.000 de lei (aproximativ 50.000 de euro) către clubul de fotbal, pentru a închiria o nocturnă mobilă. Din banii primiţi se va plăti şi asistenţa tehnică necesară şi se vor realiza şi afişe şi programe ale meciului. Pretul unui bilet de intrare la meciul dintre Foresta şi Steaua (27 octombrie, 21:30) va fi între 30-50 de lei, în funcţie de locul pe stadion! (ZCH NEWS)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Foresta Suceava are termen până luni, 17 octombrie, să anunţe unde va juca meciul cu Steaua Bucureşti din 16-imile Cupei României. Gruparea din Liga a II-a este gazda acestei dispute, dar meciul a fost programat la ora 21:30, pentru televiziuni, iar stadionul “Areni” nu are nocturnă. Sucevenii fac eforturi pentru a aduce o nocturnă mobilă, dar au ca variantă de rezervă, dar nedorită, stadionul din Botoşani.

„Suntem în discuţii cu o firmă din Olanda. Dacă totul este în regulă, vom semna contractul, iar până cel târziu luni vom anunţa în mod oficial dacă meciul cu Steaua se joacă pe Areni”, a declarat Dorin Goian, preşedintele Forestei Suceava.

Şi primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a implicat în rezolvarea problemei: „Primăria nu poate achiziţiona o nocturnă mobilă în acest moment, pentru că nu mai avem timp să facem licitaţia. Ca atare, clubul s-a oferit să închirieze o nocturnă mobilă. Sprijinim acest lucru şi vreau să vă spun că şi această nocturnă mobilă presupune foarte multe lucruri: asigurarea unei puteri corespunzătoare pe instalaţia electrică, asigurarea unui generator. Am discutat cu cei de la E.ON. Clubul va plăti din fonduri proprii pentru închirierea nocturnei. Noi îi sprijinim din punct de vedere logistic”. Primarul Lungu a mai anunţat că stadionul “Areni” va avea nocturnă din primăvara lui 2017.

O problemă asemănătoare are şi Sepsi Sf. Gheorghe, care ar trebui să fie gazdă la meciul cu CSU Craiova, dar de la ora 20:45, pe data de 25 octombrie. Nici stadionul din Sf. Gheorghe nu are nocturnă, iar conducătorii formaţiei covăsnene fac chetă pentru a aduna 32.000 de euro, suma necersară pemtru instalarea unei nocturne mobile. Varianta de rezervă ar fi stadionul „Tineretului” din Braşov, dar cum Sepsi se află în faţa unei premiere în Cupa României (participarea la 16-imi), s-ar dori ca meciul să fie jucat la Sf. Gheorghe. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLIGA A III-A: CSM Roman – CSM Rm. Sărat 2-0 (1-0)
Articolul următorMarian Ștefan, zis „Piticul”, vine în fieful lui Ouatu!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.