reclama autocenter

Un polițist local, în vârstă de 46 de ani, și-a făcut rost de două dosare penale, în decurs de doar câteva ore. În seara de 8 decembrie, concubina lui, care este medic, a făcut o sesizare la Poliția municipiului Piatra-Neamț, declarând că, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, bărbatul a lovit-o cu pumnii. Atât ea, cât și agresorul au fost conduși la sediu, unde s-a emis un ordin provizoriu de protecție prin care polițistului i s-a interzis să se apropie la mai puțin de 200 de metri de femeie și de locuința acesteia. Totodată, omului plătit să apere legea și să mențină ordinea pe raza municipiului Piatra Neamț, i s-a întocmit dosar penal pentru violență în familie. La puțin timp după clarificarea lucrurilor, polițistul local a fost găsit în trafic, pe strada Mihai Viteazu.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în cauză a fost condus la centrul de permanență, unde  i-au fost prelevate probe biologice, în vederea stablirii, cu exactitate, a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Partea cea mai frumoasă este că unui asemenea ”stâlp al comunității” rămâne să-și exercite atribuțiile de serviciu, de vreme ce a comis cele două infracțiuni în timpul liber. Abia după ce va fi trimis în judecată poate fi suspendat din funcție. Până atunci se va ocupa, ca și până acum, vigilent și treaz, de supravegherea modului în care se respectă legea în oraș.

C.M.

Articolul precedentCod galben de polei în zona Moldovei
Articolul următorLemn de 225.073 lei confiscat valoric de la o firmă din Bicaz