0:00

Actualizare 18 februarie ora 12.00: Băieţelul este transferat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani cu un elicopter SMURD la Iaşi.

El va fi internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi, unde va fi operat. Copilul a suferit un traumatism cranio- cerebral foarte grav care i-a pus viaţa în pericol, după ce a căzut de la 12 metri înălţime.

Știre inițială: Astăzi, 9 februarie, în jurul orei 13,00, un copil de doi ani a ajuns la spital în stare foarte gravă după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din municipiul Botoșani.

„Când s-a produs evenimentul, în locuință se mai aflau trei adulți. Într-un moment de neatenție, băiețelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-au urcat pe un corp de mobilă și s-a sprijinit în plasa de protecție împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuțul a căzut în gol de la aproximativ șase metri înălțime”, a precizat locotenent Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Știre actualizată. Un băiețel de 2 ani se zbate între viață și moarte după ce a căzut de la etajul III, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD a ajuns imediat la fața locului. Copilul, în stare foarte gravă, a fost preluat și transportat la Spitalul de Pediatrie din Botoșani pentru evaluare și îngrijiri.

Știre actualizată. Un băiețel de 2 ani se zbate între viață și moarte după ce a căzut de la etajul III, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

„Închise! Așa trebuie să fie geamurile atunci când părinții sau adulții în grija cărora sunt copiii nu sunt în aceeași cameră cu cei mici!  Copiii sunt curioși, iar dacă văd o fereastră deschisă ar putea fi tentați să urce până la pervaz și să privească afară. Nu vă gândiți că plasele montate pentru insecte i-ar putea proteja deoarece, dacă se vor sprijini de acestea, există posibilitatea să cadă de la înălțime. O clipă de neatenție este suficientă pentru ca aceștia să facă un lucru periculos. Nu îi scăpați din ochi mai ales atunci când se află în bucătărie, pe balcon, aproape de ferestre sau pe scara blocului”, precizează ISU Botoșani.

„Pentru siguranța copiilor dumneavoastră țineți cont de următoarele recomandări: 

▪supravegheați în permanență copiii, mai ales dacă locuiți la bloc;

▪atunci când nu sunteți aproape de copil, chiar și pentru câteva clipe, închideți ferestrele;

▪folosiți dispozitivele speciale pentru blocarea ferestrelor;

▪îndepărtați orice obiect de mobilier din apropierea geamurilor! Acesta poate fi folosit de micuți pentru a ajunge la fereastră;

▪explicați-le că este periculos să se aplece pe geam, chiar dacă sunt mici și poate credeți că nu vor întelege!”.

Angela Croitoru

Foto / Video: ISU Botoșani

Articolul precedentMoarte suspectă la Văratec
Articolul următorTOP 10 loterii de la Superbet pe care să le încerci!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.