reclama autocenter

În timpul acțiunilor de prevenire și limitare a infectării cu noul tip de coronavirus, polițiștii de la Secția Rurală Ion Creangă s-au sesizat din oficiu, în seara de 31 octombrie, cu privire la organizarea unui eveniment privat (o petrecere de botez) în incinta unui local din Valea Ursului, la care participau aproximativ 90 de persoane.

Echipajul de poliție împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, s-au deplasat la fața locului, evenimentul fiind întrerupt de forțele de ordine. Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, atât organizatorul evenimentului cât și administratorului localului public au fost sancționați contravențional de polițiști cu amenzi în cuantum total de 6.000 de lei”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În ultimele 24 de ore, 100 de polițiști și polițiști locali au desfășurat 10 acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 96 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 111 de mijloace de transport și au fost legitimate 881 persoane. Echipele de control au depistat 164 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de evenimente private. Alte două sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 24.000 de lei.

C.M.

 

 

Articolul precedentL3S1 Bradu Borca şi CSM Ceahlăul Piatra Neamţ şi-au împărţit punctele
Articolul următorUn tânăr din Timișești a sărit cu toporul la polițiști