De când cu scandalul contractului de la trolee și transpoarte, nu numai că se spun lucruri trăsnite dar se mai și fac. Că mai dăunăzi, un nene conselier cu dorinți ambuscate de șăfire, s-apucat să deie el un tilifon la beroul județean de la soțietatea cu trolee, cum că dom` prezident Culiță l-o pus să face el un control din ghemuit în depărtat. Ăia de la trolee când o auzit că șăfu mare o dat poruncă, imediat o luat poziția ghiocelului și l-o lăsat pe ins să-și facă mendrele. Acuma, nu ar fi nimică că omu` i-o spăriet pă cei de la trolee, cu toate că nu l-o tremis nimeni pentru treaba asta, dar ne întrebăm sincer cum naiba s-o apucat ăia de acolo să-l lase la acte și fel de fel de date intime, fără să întrebe dacă are căderea necesară sau măcar o aplecare. Cumătru` den dreapta zice că precis l-o tremis șăfu` de la partid, că și el jinduiește la șăfeală și voia să știe care-i treba la organele soțietății cu pantografe pă otobuze.

 Dom` premare de la târgu` cu cetate tre să deie de băut. Da` nu așa ceva de uns ochii, ci vreo săptămână închegată, că nu se întămplă des ca un șăf  de la un partid să boteze la un alt șăf din alt partid, care până mai ieri era la cuțite cu partidu lui nașu` mare. Ne-aducem aminte că fostu dom` prifect de la târg o spurcat pesedeul de i-o mers fulgii, când l-o egzecutat pe deceveu la ordinu` cui știm noi, bașca ca senator, dă cu pesedeii de cernoziom ori de câte ori are ocazia. Acuma, dacă e să trecem la cele civile, noi le zicem amândurora să le trăiască și să se bucure de tânărul prinț, că ce bucurie poate să fie mai  mare, decât niște ochi limpezi de prunc, care dacă te privesc, uiți și de doctrine și de primărie și de toate cele. Ăsta den mijloc zice că musai trebe să vorbește cu dom` Harpa. Prietenii știu de ce.

 Aflăm de la colegii de la Mesageru, că un nene cleient mai vechi, care o vândut sare la o soțietate națională, că o leșinat ungurii de râs când o văzut prețu`, o fost plantat la o altă soțietate unde este bănet buluc. Da` un șpionete palmat pe unde trebe ne-o zis cum că mișcarea asta are alt miez. Cum că insu de care vorghim ar fi luat bani cu împrumut de la un om cu stare, care nu mai este printre noi, dar are un frate ce acuma este rezident prin beciurile poliției. Și dacă omu cu banu nu mai este, ca tămbălăul să fie complect cleientu` nostru nu vrea să recunoaște decât o parte den bănetu de dat îndărăt, așa că se roagă ca beciurile să-l mai țină pe fratele celui ce l-o ajutat la nevoie. Acuma, nu comentăm genul relației dintre și între, dar cleientu` nostru de la sare ar trebui să se simte la bucile obrăjilor, că nu se face așa ceva în economia de piață. Păi, e fromos, domnul suptofițăr ?

Articolul precedentNiculcea a revenit la Unic
Articolul următorLunar, Prefectura verifică mii de documente