Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț declară că lucrările de reparații la bucătărie durează doar o săptămână și că vor începe după Paște, iar contractul cu firma câștigătoare urmează să fie semnat.
„Avem o firmă care a câștigat proiectul, EnergoIce din Piatra-Neamț. I-am lăsat timp constructorului să-și achiziționeze materialele și probabil după Paște vor începe lucrările. După ce au vizitat spațiul, au spus că pot face lucrarea într-o săptămână. Banii pentru aceste lucrări i-am primit de la Consiliul Județean, în luna ianuarie, respectiv 112.000 lei”, a precizat managerul interimar.
Fiind vorba de numai o săptămână, conducerea spitalului caută soluții pentru asigurarea hranei bolnavilor internați, prin firmă de catering sau cu hrană rece. „Am trimis o adresă la Direcția de Sănătate Publică și am vorbit cu doamna dr. Roxana Pipirigeanu care ne-a spus că adresa este în lucru la inspectorii sanitari. În câteva zile avem răspunsul, dacă ne dă voie DSP să folosim o firmă de catering, fiindcă avem nevoie de avizul sanitar. Dacă primim avizul, atunci ar trebui să facem un caiet de sarcini și să ofertăm prin procedura legală aceste servicii”, mai spune dr. Cristina Iacob Atănăsoaie.
Varianta ar fi una mai de durată, iar dacă vremea va fi prielnică și constructorul pregătit să înceapă după Paște, este posibil ca licitația să amâne începerea lucrărilor. Desigur, o săptămână, termenul avansat de constructor, nu este un capăt de țară și soluția ar putea fi găsită mult mai aproape. Asta, dacă nu se dorește neapărat aducerea unei firme de catering. Și, din ce spune managerul spitalului, s-ar părea că există și alte variante. „Am mai identificat o posibilitate, deocamdată neoficială, de la o fundație care ne poate ajuta și are posibilități să asigure 700 de porții a două mese pe zi. A oferit și un preț bun, deci totul este în avantajul nostru și al bolnavilor. În condițiile în care s-a pornit de la un termen de o lună pentru reparațiile la bucătărie și am ajuns la o săptămână, cred că vom găsi și varianta cea mai bună pentru hrana pacienților”, a mai spus dr. Cristina Iacob Atănăsoie.
Blocul alimentar a mai fost renovat în 2015. Acum se fac igienizare, repararea pavimentului și a faianței deteriorate care acoperă pereții și, mai ales, repararea sistemului de ventilație, care este total nepotrivit, după cum a remarcat și Direcția Sanitar-Veterinară Neamț la controlul din luna februarie 2018. (C.I.)