Cum să-ți deschizi un magazin de legume și fructe?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȚinând cont de interesul tuturor pentru sănătate și pentru un regim alimentar lipsit de chimicale, s-ar părea că aprozarele revin în forță pe piața din România. De pe rețelele sociale, dar și din conversațiile de zi cu zi, aproape că nu lipsesc comentariile și referirile la o alimentație sănătoasă și mai nou, deja mulți dintre noi au cel puțin o cunoștință sau un prieten care nu numai că pune un preț deosebit pe modul în care se hrănește, dar a renunțat complet la obiceiurile nesănătoase orientându-se către rețete culinare bazate exclusiv pe legume și fructe. Și chiar dacă mai consumă din când în când carne sau zahăr, majoritatea persoanelor din ziua de azi încearcă măcar să mănânce mai sănătos, gătind mai mult în casă sau optând pentru fructe sau legume în locul altor gustări.

Datorită acestui trend alimentar în continuă expansiune, o idee de afaceri foarte profitabilă este deschiderea unui magazin de legume și fructe, cu produse proaspete, fără chimicale și un gust deosebit. Pretutindeni în România există producători locali axați pe calitate mai mult decât pe cantitate, de la care antreprenorii cu o viziune sănătoasă asupra alimentației și care doresc să dea o mână de ajutor celor care vor să se hrănească mai bine, se pot aproviziona în ideea deschiderii unui magazin de legume și fructe. Astfel, după aprovizionare, următorul pas de îndeplinit în deschiderea unui aprozare este găsirea unui spațiu cu potențial și amenajarea lui într-un mod corespunzător.

Ce fel de cerințe trebuie să îndeplinească spațiul comercial al unui magazin de legume și fructe?

Pentru mulți, cumpărarea fructelor și legumelor proaspete zi de zi sau măcar de câteva ori pe săptămână a devenit un obicei la fel de popular ca mersul după pâine. Alegerea legumelor nelipsite de pe mesele românilor precum roșiile, castraveții, cartofii, precum și a fructelor de sezon este o practică cu un aer oarecum romantic, dar și un mod de relaxare pentru multe gospodine și gurmanzi deopotrivă.

De aceea, dacă le oferă produse de înaltă calitate, la prețuri convenabile pentru proprietățile lor, amatorii de fructe și legume proaspete, crescute responsabil, sunt dispuși să meargă și până la un magazin mai îndepărtat. Astfel, ca antreprenor și viitor proprietar de aprozar, nu trebuie să te limitezi doar la cele mai aglomerate bulevarde sau la străzile cu mult vad, ci ai ai posibilitatea de a te orienta și către zone relativ accesibile, unde clienții tăi pot ajunge atât cu mașina personală, cât și cu mijloacele de transport în comun.

Cum să-ți amenajezi magazinul de legume și fructe astfel încât să stârnească interesul cumpărătorilor?

Chiar dacă se spune despre legumele și fructele crescute biologic că nu sunt la fel de “arătoase” ca cele “îndopate” cu chimicale, modul lor de prezentare în cadrul unui aprozar contează foarte mult. Chiar dacă nu arată perfect ca dimensiuni, cojile lor trebuie să fie strălucitoare, lucioase și atent dezmierdate de soare, dar nu supracoapte, să nu prezinte lovituri și să radieze de prospețime. Mulți comercianți de legume și fructe, pentru a-și face marfa mai atrăgătoare, o stropesc din când în când cu puțină apă pentru a evita ofilirea. Dar pentru această practică sunt necesare rafturi legume fructe speciale, care să permită o dispunere aerisită a bunurilor și bineînțeles, scurgerea apei și aerisirea mărfii.

Cele mai bune rafturi de legume și fructe au un plan înclinat și sunt fabricate din structuri metalice, cu elemente din pal melaminat și lemn, materiale care le conferă o rezistență aparte, dar și un design cu totul și cu totul deosebit. De asemenea, pentru a face față testului timpului, ele sunt vopsite în câmp electrostatic astfel încât să-și păstreze proprietățile intacte, mai ales în ceea ce privește paleta cromatică. Rafturi modulare care să îndeplinească toate caracteristicile enumerate, se pot achiziționa din magazinul online Rafturi metalice de la A la Z un magazin profesional, cu o gamă largă de produse de mobilier pentru aprozare, dar și alte unități comerciale.

În concluzie: Care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont la deschiderea unui aprozar?

În funcție de strategia de afaceri, un aprozar se poate transforma într-un business de succes în contextul societății actuale. Este necesară însă o planificare detaliată și respectarea unor condiții de bază din care cele mai importante sunt:

  • aprovizionarea exclusivă cu marfă de cea mai înaltă calitate;
  • alegerea unui spațiu accesibil, unde clienții pot ajunge cu mașina personală, cu mijloacele de transport în comun sau pe jos în funcție de posibilități;
  • dotarea cu piese de mobilier de cea mai bună calitate care să expună marfa într-un mod atrăgător, dar și să prevină deteriorarea ei.
Articolul precedentAlte 55 de persoane confirmate cu coronavirus în Neamț
Articolul următorOfertă mai mare de locuri de muncă, la sfârșit de septembrie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.