Capture

FOTO: https://www.pexels.com/photo/bitcoins-and-paper-money-beside-a-cellphone-and-laptop-with-graphs-on-screen-6771607/

Există mai multe modalități de a câștiga mai mulți bani pentru a vă satisface nevoile și a vă spori averea: puteți lucra mai mult, puteți obține o mărire de salariu, puteți avea o slujbă în plus sau puteți investi banii cu înțelepciune și să-i lăsați să lucreze pentru dumneavoastră. Investiția pe piața bursieră este o modalitate de a vă crește banii în timp. Atunci când puneți în mod regulat bani în investiția dvs., în cele din urmă veți vedea cum valoarea acesteia se multiplică și crește. Cheia pentru a te bucura de investiția ta este să-i dai timp să crească, motiv pentru care este recomandabil să începi călătoria investițională de îndată ce ai bani de alocat pentru investiții.

Indiferent dacă aveți o mie de euro alocați pentru investiții sau dacă puneți deoparte un modest 50 de euro pe săptămână pentru achiziții de acțiuni, sunteți pe drumul cel bun. Dacă ai nevoie de niște bani în plus pentru a investi la bursă, atunci poți conta pe horacredit.ro pentru a te ajuta să îți îndeplinești obiectivele. Este important să aveți o strategie de investiții care să vă ajute să vă atingeți obiectivele de multiplicare a averii pe termen lung. O strategie de investiții este un set de principii pe care le adopți ca ghid pentru deciziile tale de investiții. Există diverse strategii de investiții pe care le poți adopta în funcție de stilul tău de investiție, de accesul la capital, de toleranța la risc și de obiectivele financiare pe termen lung. Acest articol vă va îndruma cu privire la suma de care aveți nevoie, ce acțiuni să alegeți și alte principii de bază ale investițiilor de care aveți nevoie pentru a începe.

Ghidul începătorului pentru a investi pe piața bursieră

Investiția în acțiuni este unul dintre acele concepte de finanțe personale care par complexe și de neatins. Cu toate acestea, cu o cercetare și o îndrumare corespunzătoare, devine o piatră de temelie esențială pentru construirea averii și independența financiară. Înțelegerea noțiunilor de bază ale investițiilor în acțiuni vă va spori încrederea și vă va ajuta să luați deciziile corecte în timp ce navigați pe piața bursieră. Trebuie să înțelegeți relația dvs. cu riscurile investiționale și cum să le gestionați în timp. Iată cum să începeți.

1. Stabiliți-vă obiectivele de investiții

Înainte de a deschide acel cont de investiții și de a începe să comparați opțiunile de investiții, trebuie să reflectați la ceea ce doriți să obțineți din punct de vedere financiar. S-ar putea să aveți obiective pe termen scurt, cum ar fi economisirea pentru un aparat electrocasnic sau o vacanță, sau un obiectiv pe termen lung, cum ar fi constituirea unui fond de pensii. Obiectivele dvs. vor depinde de ambițiile dvs. și de etapa dvs. în viață. Investitorii mai tineri sunt mai înclinați spre crearea de avere pe termen lung, în timp ce cei mai în vârstă se concentrează mai mult pe conservarea capitalului și pe generarea de venituri. Iată câteva sfaturi pentru a vă stabili obiectivele de investiții:

Fiți foarte precis cu privire la obiectivele dvs.: în loc de obiective generale, cum ar fi „economisesc pentru pensia mea”, aveți obiective foarte SMART, cum ar fi „economisiți 1.000.000 de euro pentru pensie până la vârsta de 50 de ani” și defalcați cât trebuie să economisiți lunar pentru a atinge acest obiectiv.

Stabiliți-vă termenele de investiții: Determinați de cât timp aveți nevoie pentru a vă atinge fiecare dintre obiectivele dumneavoastră. Cu cât aveți nevoie de mai mult timp pentru a atinge un obiectiv, cu atât mai puține riscuri sunt implicate.

Evaluați-vă finanțele: Fiți sincer cu dumneavoastră în ceea ce privește situația dumneavoastră financiară în raport cu obiectivele pe care le aveți în minte. Acest lucru vă va ajuta să vă încadrați în buget pe măsură ce vă creați averea.

Revizuiți și adaptați-vă la schimbările din viața dumneavoastră: Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt aptitudini foarte importante în călătoria dvs. investițională. Aceste două abilități vă vor proteja împotriva riscurilor și a perioadelor economice volatile.

2. Decideți cât de mult vă puteți permite să investiți

Evaluarea poziției dvs. financiare și luarea unei decizii cu privire la suma pe care ar trebui să o alocați investițiilor vă protejează de stresul financiar. Reproșează-ți doar dacă ai o sumă mică pentru a-ți începe investițiile. Dacă aveți nevoie de bani pentru a vă impulsiona investițiile, nu uitați că puteți obține un credit 5.000 lei doar cu buletinul pentru a vă da startul în direcția cea bună. Investiția în acțiuni este un maraton și nu un sprint și, prin urmare, puținul merge foarte departe atunci când se investește în mod constant. Decideți procentul din venitul dvs. pe care doriți să îl investiți în investițiile în acțiuni și automatizați procesul de investiții pentru a menține consecvența în timp.

3. Evaluați-vă toleranța la risc

Toleranța la risc este nivelul de risc pe care un investitor este dispus să și-l asume în schimbul potențialului de a obține randamente mai mari. Toleranța dvs. la risc este unul dintre cei mai importanți factori care afectează alegerea vehiculelor de investiții și activele pe care le adăugați în portofoliu. O modalitate de a vă evalua toleranța la risc este să răspundeți la un chestionar de toleranță la risc. O persoană cu o toleranță conservatoare își poate avea investițiile în economii și obligațiuni purtătoare de dobândă. În schimb, cineva cu o toleranță la risc agresivă poate avea un procent mai mare din portofoliul său de investiții în acțiuni. Rețineți că toleranța la risc este diferită de capacitatea de risc, care ia în considerare factorii care afectează capacitatea dumneavoastră financiară de a vă asuma riscuri. Acești factori includ stabilitatea locului de muncă, statutul de îngrijitor și termenele de investiții. Nu vă faceți griji; puteți obține toate acestea din sfaturile unui consilier financiar sau ale unui consilier de investiții.

4. Monitorizați și echilibrați portofoliul dvs.

Odată ce v-ați configurat portofoliul de investiții, va trebui să monitorizați foarte atent progresul și riscurile pentru a evalua rentabilitatea și viabilitatea. Întrebați-vă dacă investiția vă apropie sau nu de atingerea obiectivelor dumneavoastră. Reechilibrați-vă portofoliul prin adăugarea la opțiunile de investiții cu valoare ridicată și reducerea investițiilor cu risc ridicat.

În concluzie

Procesul de investiție poate fi simplu. Odată ce înțelegeți principiile de bază și continuați să vă extindeți baza de cunoștințe, ar trebui să fiți gata de plecare. Nu uitați că puteți obține un împrumut urgent online pentru a vă rezolva urgențele doar cu cartea de identitate.

ADV

Articolul precedentMinori cercetați penal pentru că au chinuit un animal
Articolul următorDescinderi în trei județe din regiunea Nord-Est la dealerii de țigări contrafăcute
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.