Târgu Neamţ cu apa la program: turiştii fug, şcolile cumpără bazine, cetăţenii suferă-n tăcere!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPatronii de hoteluri și pensiuni își pierd clienții, simplii cetățeni se aprovizionează cu apă de la fântâni sau folosesc sticle îmbuteliate.

Acestea sunt doar câteva dintre efectele furnizării (sau sistării, dacă doriţi!) apei după program în zona Târgu Neamţ de mai bine de o săptămână.

Mai multe surse afirmă că, din cauza secetei, mai multe puțuri din Luncă, comuna Vânători-Neamț nu funcționează. Practic, din 17 puțuri, doar 7 funcționează.

Reprezentanţii Apa Serv Târgu-Neamț spun că nu au aprobare să ofere puncte de vedere oficiale şi ne-au îndrumat să luăm legătura cu sediul central al companiei de la Piatra-Neamț. De la Piatra-Neamţ, Alina Petrariu, purtător de cuvânt, ne-a solicitat, pe motiv că abia mâine revine din concediu, să trimitem un e-mail la adresa de contact a companiei și ne va răspunde la întrebări. Ea ne-a anunțat totuşi că astăzi, 21 septembrie, va avea loc și o conferință de presă la sediul companiei.

Hotelierii afişează programul, turiştii o iau la goană

Primăria Târgu-Neamț, prin vocea city-managerului Vasile Apopii, a anunţat că va cere celor de la Apa Serv să le trimită și lor un program de furnizare a apei pe care să-l posteze pe site-ul instituției publice locale din Târgu-Neamț.

Deocamdată, Apa Serv a reușit să trimită prin fax la câteva hoteluri din Târgu-Neamț programul de furnizare a apei, pe care administratorii de hoteluri l-au expus la recepție. Chiar și așa, aceștia sunt foarte revoltați.

„E bătaie de joc. Din moment ce plătesc facturile la apă în mod constant, am pretenția să am și apă. Cine-mi plătește mie pentru grupurile de turiști care au refuzat să se cazeze la noi pe motiv că nu este apă?”, spune patronul unui hotel din centrul oraşului.

„Am apă cu întreruperi. Dacă la parter mai este apă, la etaj din cauza presiunii slabe apa nu mai ajunge. Am pus și un program la recepție cu un orar al apei”, a declarat un alt hotelier.

Şcolile şi-au cumpărat bazine! Ceilalţi suferă-n tăcere…

Târgu Neamţ cu apa la program: turiştii fug, şcolile cumpără bazine, cetăţenii suferă-n tăcere!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLipsa apei afectează și școlile. La Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 s-au achiziționat două bazine pentru depozitare apă de câte o tonă. Una din educatoare ne spune că este greu fără apă, dar că cele două bazine sunt de mare folos. Directorul Școlii Grigore Ghica-Vodă Nr. 2 care are în subordine și grădinița ne confirmă faptul că, din fondurile școlii, a fost achiziționat un bazin de apă cu capacitate de o tonă la prețul de 350 lei și că mai urmează să ajungă și cel de-al doilea bazin.

Printre cei afectați de lipsa apei se află și medicii stomatologi. Unul dintre cei mai cunoscuți stomatologi din Târgu-Neamț, dr. Bejan ne spune că acum o săptămână nu a avut apă timp de două zile, fapt ce i-a redus activitatea la cabinetul privat: „Miercuri și joi nu a fost apă, dar acum este. Acasă ne mai descurcăm cum putem, dar la cabinet e imposibil să-ți desfășori activitatea dacă nu este apă”.

Însă cei mai afectați par a fi părinții și copii. O mamă ne spune revoltată că dis-de-dimineață nefiind apă a fost nevoită să-și spele copilul de 3 ani cu șervețele umede și mai apoi să-l ducă la grădiniță. Un tată ne mărturisește că pentru a se bărbieri de dimineață a fost nevoit să pună apă plată la încălzit într-un ibric.

„De ce nu pun și ei un orar, să ne informeze? Nu am văzut nicăieri vreun afiș cu programul apei”, ne spune un alt cetățean.

Dacă astă-vară la Târgu-Neamț existau pierderi de apă vizibile și de pe Lună de se inundau străzi, după cum se vede şi din fotografie, acum apa este la mare căutare. (C.T. STURZU)

Articolul precedentAccidentul de la Tranzicom: a treia victimă dusă cu elicopterul la Bucureşti
Articolul următorAurelian Vasea Şoric nu ajunge avocat cu nici un chip!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.