copii calculatorPoliţia judeţului Iaşi este preocupată de protejarea celor mici în faţa pericolelor ce apar la tot pasul în mediul online.

Preocupările sunt, cum altfel, în contextul unei campanii derulate la nivelul statelor Uniunii Europene, cum se remarcă într-un comunicat de presă al IPJ Iaşi.

“În luna octombrie, la nivelul statelor Uniunii Europene se desfășoară o campanie
destinată securității cibernetice, inițiată de ENISA (European Agency for Network and Information Security). Inspectoratul de Poliție Județean Iași se alătură acestui demers în cadrul unei acțiuni derulate la nivel național de Poliția Română și va derula în această perioadă, în județul Iași, o serie de activități informativ-preventive destinate protecției minorilor, în domeniul cybercrime. Demersurile ce se vor derula în Luna Europeană a Securității Cibernetice (European Cyber Security Month) vor viza atât prevenirea victimizării minorilor, cât și a implicării în comiterea de infracțiuni în mediul online”, se menţionează în comunicatul citat.

Activitățile vor consta în sesiuni de informare pentru elevi din 4 școli gimnaziale și 4 licee din municipiile Iași și Pașcani și vor fi susținute de polițiști din cadrul IPJ Iași – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, pe teme privind:

– siguranța pe rețelele de socializare;
– prevenire pronografiei infantile;
– respectarea drepturilor de autor;
– comerțul electronic.

Întâlnirile cu elevii vor avea caracter interactiv și vor îmbina problematica preventivă cu
spețe concrete prezentate de ofițerii de crimă organizată. Prima acțiune în cadrul acestei campanii a fost derulată astăzi, 8 octombrie 2015, la Școala Gimnazială “B.P. Hașdeu” Iași. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFC CEAHLĂUL: Ia salariu numai cine protestează!
Articolul următorBătrân din Săbăoani ars de flacăra de la aragaz! A fost dus la Bucureşti!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.