Un proiect normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Educației propune majorarea coeficientului din grila de salarizare aferent funcțiilor de conducere din școli. Este vorba de salariile directorilor, a secretarelor șefe și a contabililor șefi, noii coeficienți aplicându-se raportat la gradul funcției, tipul unității de învățământ, numărul de preșcolari și elevi înscriși și numărul de clase. Normativul este propus în urma negocierilor din timpul grevei generale din Educație, declanșată în 22 mai și suspendată în 12 iunie. „Potrivit HG nr. 598/2018, stabilirea efectivă a salariilor de bază pentru funcțiile didactice de conducere și didactice auxiliare de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar se face în funcție de gradul unităților de învățământ cât și de categoria acestora. De exemplu, pentru funcțiile de conducere de director erau stabiliți coeficienți cuprinși între 2,40 și 2,95, ceea ce reprezintă o diferență de 0,55 puncte, respectiv un salariu de bază minim de 6.000 lei și un salariu de bază maxim de 7382 lei, diferența între acestea fiind de 1382 lei” – se precizează în nota de fundamentare. În varianta propusă, se reduce și diferența între salariile minime și maxime: „Prin actualul proiect de act normativ, de exemplu, coeficienții pentru funcția de director sunt stabiliți între 3,12 și 3,47, ceea ce reprezintă o diferență de 0,35 puncte procentuale, respectiv un salariu de bază minim de 7.800 lei și un salariu de bază maxim de 8.682 lei, diferența între acestea este de 882 lei” – potrivit documentului.

Noile salarii urmează să fie acordate de la 1 iunie 2023 și, în același timp, normativul stabilește și care școli pot avea normă de secretar șef și contabil șef, asta în funcție de gradul și categoria unității de învățământ.

Propunerea pentru salariile funcțiilor de conducere cu gradul II:

Cum i-a ajutat pe directorii de școli greva din Educație, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Propunerea pentru salariile funcțiilor de conducere cu gradul I:

Cum i-a ajutat pe directorii de școli greva din Educație, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Care sunt salariile de bază propuse poate fi studiat în detaliu aici   https://www.edu.ro/sites/default/files/Anexa_PHG_modificare_HG598_2018_norme_metodologice.pdf .

C.I.

Articolul precedentAccident cu victimă la Pângărați
Articolul următorPedepse fără executare în cazul angajărilor pe pile la “Romanița“ Roman