Astăzi, 12 noiembrie, pe site-ul Consiliului Județean Neamț au apărut 4 (patru) informări despre diverse activități în care a fost implicată instituția prin președintele ei, dl.Constantin Iacoban. Deoarece să le publicăm separat ar fi însemnat un consum excesiv de spațiu, le publicăm pe toate patru, la rând, cu titlurile redacției. De acest potop neobișnuit de informări se face vinovat noul purtător de cuvânt, Simona Maria Balint, obișnuită să scoată o știre din orice activitate de pe vremea când lucra în presă. (ZCH NEWS)
Drupo face recensăminte în insolvență
Consiliul Judeţean face recensământul circulaţiei. Consiliul Judeţean Neamţ, prin societatea Drupo, efectuează, săptămâna aceasta, în două etape, recensământul circulaţiei, acesta fiind finalul procedurii impuse de legislaţie în privinţa stabilirii gradului de solicitare a drumurilor publice. Procedura are loc la nivelul întregii ţări. Cele dintâi măsurători dintr-o serie de zece au fost efectuate în aprilie. Săptămâna aceasta, în Neamţ, s-a făcut o înregistrare a traficului pe 11 noiembrie, în intervalul orar 6-20, urmând ca a doua să se desfăşoare, sâmbătă, 14 noiembrie, în acelaşi interval orar. „Miercuri, 11 noiembrie, a avut loc în judeţul Neamţ una dintre etapele de înregistrare a circulaţiei rutiere pe drumurile publice. Înregistrarea circulaţiei rutiere se face periodic, o dată la cinci ani, şi are ca scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeaua de drumuri publice interurbane din ţară şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Se urmăreşte determinarea celor mai importante caracteristici ale traficului: intensitatea şi componenţa, necesare în fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere, a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, precum şi elaborarea de studii pentru evaluarea calităţii aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier şi a impactului asupra mediului“, a declarat Constantin Iacoban, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. În judeţul Neamţ, pe drumurile naţionale înregistrarea se face de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin secţia de Drumuri Naţionale Neamţ; pe drumurile judeţene de către Consiliul Judeţean, prin societatea Drupo Neamţ, iar pe drumurile comunale – în număr de trei – de către primăriile pe teritoriul cărora se află traseele. Pe 11 noiembrie, înregistrarea s-a făcut pe durata a opt ore la drumurile naţionale, în intervalul orar 8-12 şi 14-18, şi 14 ore la drumurile judeţene şi comunale – în intervalul orar 6-20. Pe drumurile judeţene au fost fixate 36 de puncte de înregistrare a traficului.
Elevii de la Brauner au marcat activitatea de la CCD Neamț
Preşedintele Constantin Iacoban, alături de cadrele didactice interesate de perfecţionare. Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Constantin Iacoban, a participat la prezentarea ofertei de programe de formare continuă a Casei Corpului Didactic, pentru anul şcolar 2015-2016. Evenimentul a avut loc în Sala „Calistrat Hogaş“ a Consiliului Judeţean şi a fost coordonat de către profesor Florentina Moise Vasiliu, director al CCD Neamţ şi de către metodiştii acestei unităţi de învăţământ. Invitaţi au fost directorii şcolilor din judeţ şi cadrele didactice interesate de astfel de cursuri, autorităţile judeţene, reprezentate de preşedintele CJ Constantin Iacoban şi câţiva consilieri judeţeni şi inspectorii şcolari de la ISJ Neamţ. Preşedintele Constantin Iacoban le-a mulţumit celor prezenţi în sală pentru interesul manifestat pentru pregătirea continuă, pentru că asta se răsfrânge, în final, asupra elevilor judeţului, care se bucură de o colaborare cu cadre didactice specializate. „Mă bucur să văd atâţia profesori la un loc, care au acelaşi interes: continua perfecţionare, pentru a putea fi pregătiţi să vină în faţa elevilor pe care să îi pregătească la rândul lor pentru viaţă! Sunteţi oameni ai culturii, oameni ai cărţii, oameni de care avem nevoie şi personal vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi! Mă bucur că noi, cei de la CJ, putem colabora cu dumneavoastră, cu CCD şi că împreună putem fi alături de şcoala nemţeană. O felicit pe doamna director a Casei Corpului Didactic pentru iniţiativele pe care le are alături de colegii din instituţie şi apreciez că factorii de răspundere din învăţământul nemţean sunt interesaţi de proiecte şi programe menite să îmbunătăţească un domeniu esenţial al societăţii“, a declarat Constantin Iacoban, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Mulţumiri şi felicitări metodiştilor de la CCD au fost adresate şi de către inspectorul şcolar general Viorel Stan. După discursuri, directorul Florentina Moise Vasiliu a înmânat plachete reprezentanţilor instituţiilor cu care CCD colaborează. Apoi a urmat prezentarea ofertei de programe de formare acreditate ale CCD Neamţ şi lista cursurilor avizate. Elevii Liceului de Artă „Victor Brauner“ au susţinut, atât la începutul cât şi la sfârşitul evenimentului, momente muzicale.
Grafie și scopie la Spitalul din Roman
Consiliul Judeţean sprijină buna funcţionare a spitalelor din Roman, Târgu Neamţ şi Bicaz. Consiliul Judeţean Neamţ a alocat, prin şedinţa extraordinară de miercuri, 11 noiembrie, sume consistente pentru buna funcţionare a trei unităţi spitaliceşti din judeţ: Spitalul Municipal Roman, Spitalul Orăşenesc „Sfântul Dimitrie“ Târgu Neamţ şi Spitalul Orăşenesc „Sf. Ierarh Nicolae“ Bicaz. Pentru unitatea din Târgu Neamţ, la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Iacoban, şi cu votul tuturor consilierilor judeţeni, s-a alocat suma de 250.000 de lei. „Consiliul Local al oraşului Târgu Neamţ ne-a solicitat sprijin financiar în vederea finanţării unor lucrări de reparaţii capitale, respectiv, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie PVC cu geam termopan, la clădirile unde îşi desfăşoară activitatea ambulatoriul de specialitate şi pavilionul administrativ ale Spitalului Orăşenesc Sfântul Dimitrie Târgu Neamţ. Consider că sunt necesare aceste investiţii şi de aceea Consiliul Judeţean Neamţ va sprijini realizarea lor. Spitalul din Târgu Neamţ asigură servicii medicale de calitate cetăţenilor din oraş şi celor din comunele învecinate“, a declarat Constantin Iacoban, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Altă unitate spitalicească pentru care s-au alocat fonduri de la bugetul judeţului este Spitalul Orăşenesc „Sf. Ierarh Nicolae“ Bicaz. Spitalului Bicaz i s-au mai dat în acest an 200.000 de lei, pentru dotarea cu aparatură şi echipamente, iar săptămâna aceasta s-a făcut o suplimentare a ajutorului acordat de la bugetul judeţului, cu încă 450.000 de lei. „Această unitate deserveşte circa 75.000 de locuitori, din care 66.360 sunt în comunele arondate şi circa 8.500 de locuitori sunt cetăţeni ai oraşului Bicaz. În acest spital, pentru buna desfăşurare a actului medical, mai sunt necesare dotări cu aparate şi echipamente medicale. De aceea, consilierii judeţeni au fost de acord cu suplimentarea sumei acordate iniţial, cu încă 450.000 de lei“, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Constantin Iacoban. Votul aleşilor judeţeni a fost şi în favoarea Spitalului Municipal Roman. Acolo va fi achiziţionat un aparat de radiologie Roentgen, cu grafie şi scopie, complet digital.
Vizită de monitorizare săptămânală la ”Ștefan cel Mare
Preşedintele CJ, din nou pe şantierul de la Liceul Tehnologic Special „Ștefan cel Mare“ Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Constantin Iacoban, a făcut o nouă vizită la lucrările care se desfăşoară la Liceul Tehnologic “Ştefan cel Mare”, pentru a constata evoluţia proiectului de la o săptămână la alta. Concluziile sunt îmbucurătoare, după cum avea să declare după discuţiile purtate cu dirigintele de şantier şi cele văzute la faţa locului. “Ca o concluzie, se menţine trendul de urgentare a lucrărilor, profitându-se de vremea favorabilă desfăşurării şantierului, dar şi pentru că trebuie respectat termenul final de finalizare a proiectului. Mă bucură faptul că am reuşit să dăm avânt lucrărilor, pentru că proiectul acumulase foarte mari întârzieri şi dacă nu se respectă termenul de finalizare a lui, ne vedem nevoiţi să returnăm fondurile, ceea ce mi se pare de neconceput. Am fost săptămâna trecută pe şantier, am mers şi asta, voi merge şi de acum, până când vom vedea treaba gata”, a declarat Constantin Iacoban, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Proiectul are o valoare de 25.486.365,96 de lei, din care 19.495.342 lei reprezintă cofinanțarea nerambursabilă, 1.112.009,88 lei este contribuția Consiliului Județean, iar 4.879.014 lei reprezintă TVA. Durata de implementare este de 28 de luni, din august 2013 până în decembrie 2015. Prin proiect se urmărește construirea unei săli de sport cu o suprafață de 777 de metri pătrați; reabilitarea și modernizarea a trei corpuri de clădire (cantină, școală și internat) și a centralei termice; amenajarea unui teren de sport exterior, cu o suprafață de 510 metri pătrați; amenajarea unui teren de socializare-recreere și joacă în aer liber cu o suprafață de 300 de metri pătrați; asigurarea de mobilier pentru sălile de clasă, camerele de cazare, sala de mese, bucătărie, ateliere și cabinete de specialitate, sală de sport și spații de socializare; asigurarea de echipamente IT și softuri specializate, cu materiale de instruire multimedia și programe informatice de gestionare a activității specifice; echipamente speciale de recuperare a beneficiarilor școlii; material didactic; echipamente pentru dotarea bucătăriei, sălii de mese și a spălătoriei și dotări și echipamente pentru sala de sportPreşedintele CJ, din nou pe şantierul de la Liceul Tehnologic Special „Ștefan cel Mare“ Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Constantin Iacoban, a făcut o nouă vizită la lucrările care se desfăşoară la Liceul Tehnologic “Ştefan cel Mare”, pentru a constata evoluţia proiectului de la o săptămână la alta. Concluziile sunt îmbucurătoare, după cum avea să declare după discuţiile purtate cu dirigintele de şantier şi cele văzute la faţa locului. “Ca o concluzie, se menţine trendul de urgentare a lucrărilor, profitându-se de vremea favorabilă desfăşurării şantierului, dar şi pentru că trebuie respectat termenul final de finalizare a proiectului. Mă bucură faptul că am reuşit să dăm avânt lucrărilor, pentru că proiectul acumulase foarte mari întârzieri şi dacă nu se respectă termenul de finalizare a lui, ne vedem nevoiţi să returnăm fondurile, ceea ce mi se pare de neconceput. Am fost săptămâna trecută pe şantier, am mers şi asta, voi merge şi de acum, până când vom vedea treaba gata”, a declarat Constantin Iacoban, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Proiectul are o valoare de 25.486.365,96 de lei, din care 19.495.342 lei reprezintă cofinanțarea nerambursabilă, 1.112.009,88 lei este contribuția Consiliului Județean, iar 4.879.014 lei reprezintă TVA. Durata de implementare este de 28 de luni, din august 2013 până în decembrie 2015. Prin proiect se urmărește construirea unei săli de sport cu o suprafață de 777 de metri pătrați; reabilitarea și modernizarea a trei corpuri de clădire (cantină, școalăși internat) și a centralei termice; amenajarea unui teren de sport exterior, cu o suprafață de 510 metri pătrați; amenajarea unui teren de socializare-recreere și joacă în aer liber cu o suprafață de 300 de metri pătrați; asigurarea de mobilier pentru sălile de clasă, camerele de cazare, sala de mese, bucătărie, ateliere și cabinete de specialitate, sală de sport și spații de socializare; asigurarea de echipamente IT și softuri specializate, cu materiale de instruire multimedia și programe informatice de gestionare a activității specifice; echipamente speciale de recuperare a beneficiarilor școlii; material didactic; echipamente pentru dotarea bucătăriei, sălii de mese și a spălătoriei și dotări și echipamente pentru sala de sport.