Casa de cultură din Piatra-Neamţ s-a închis! Şi cea din Roman!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin proprie iniţiativă, realizând că nu îndeplinesc condiţiile de securitate la incendiu, conducerile caselor de cultură din Piatra-Neamţ şi Roman au decis să închidă ambele obiective până se pun la punct pe linie PSI. De asemenea, SC Perla INVEST a închis restaurantul „Igloo Cozla” din motive similare.

Pe de altă parte, în ultimele zile pompierii au continuat controalele la cluburi, baruri şi discoteci şi au verificat 7 obiective de acest gen.

„În urma desfășurării acestor controale, au fost identificate un număr de 23 deficiențe din care 3 au fost înlăturate și 18 sancționate cu 13 avertismente și 5 amenzi în cuantum de 26.000 lei”, se arată în comunicatul ISU Neamţ.

Doi dintre administratori au primit amenzi de câte 10.000 de lei pentru nesolicitarea autorizației de securitate la incendiu, alţi doi au de plătit câte 2.500 de lei pentru că n-au realizat un „sistem operativ de observare și anunțare a incendiului, precum și de alertare în cazul producerii unui astfel de eveniment”, respectiv pentru „neîntocmirea și neafișarea planului de evacuare în caz de incendiu”, iar unul a scăpat cu o amendă de 1.000 de lei pentru că n-a organizat exerciţii de alarmare/evacuare cu personalul propriu.

„La data desfășurării controalelor, s-a constatat că 3 obiective nu desfășurau program cu public pe domeniul de activitate controlat (SC AUTO EMA SERV SRL din comuna Vânători Neamț, SC TREND INVEST ISF SRL din orașul Târgu Neamț și SC ROCOM CENTRAL SRL din municipiul Piatra Neamț)”, se arată în acelaşi comunicat.

„După executarea controalelor, până la încheierea documentelor de control, alte două obiective ne-au informat despre încetarea activității cu public (SC Patirom SRL și II Netedu Bogdan din municipiul Roman). Acțiunea de control va continua şi nu va exclude reverificarea obiectivelor controlate în săptămâna care a făcut obiectul acestui comunicat, în sensul respectării numărului maxim de utilizatori pentru fiecare locație”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentBătrână de 84 de ani dispărută fără urmă
Articolul următorCum află funcționarii Consiliului Județean cât de mult lucrează
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.