Culmea iresponsabilităţii: băut la volanul unui microbuz cu călători, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii au tras linie după acţiunea de verificare a transportatorilor de persoane, continuată cu acţiune de combatere a cauzelor accidentelor,  pe care le-au făcut-o vineri, 24 iunie. Dincolo de bilanţul strict (180 de autovehicule controlate şi 108 amenzi aplicate), prezenţa atâtor maşini de poliţie în trafic s-a dovedit benefică, pentru că a descurajat teribiliştii şi vitezomanii şi a fost o zi în care nu s-au petrecut nici accidente grave, nici accidente mortale niciunde în judeţ.

„În intervalul orar 6-10, polițiștii nemțeni au fost angrenați în acțiuni pentru verificarea legalității transportului public de persoane efectuat prin curse regulate şi ocazionale, desfășurate pe raza municipiilor Piatra Neamţ, Roman și orașele Târgu Neamț și Bicaz”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„În urma activităților desfășurate, 61 de autovehicule au fost controlate în trafic, fiind constatate 21 de abateri, dintre care 11 pentru încălcarea prevederilor OG 69/2012, 1 pentru consumul de băuturi alcoolice, iar 16 pentru alte abateri. În cea de-a doua parte a acțiuni, respectiv intervalul orar 16-19, polițiștii rutieri au verificat 130 de autoturisme, aplicând 87 de sancțiuni, majoritatea pentru încălcarea regimului legal de viteză. În total au fost reținute 5 permise de conducere, 4 pentru viteză excesivă și unul pentru conducerea sub influența alcoolului”.

Deşi multă lume crede că un şofer de microbuz sau de autobuz ar trebui sancţionat mai aspru când este prins beat la volan, pentru că pune în pericol vieţilor mai multor oameni, legea nu stabileşte pedepse speciale pentru acest tip de conducători auto. Aşa că şi cel găsit băut, cu o concentraţie până în 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost amendat şi i-a fost reţinut permisul pentru 90 de zile. Şoferilor care au o concentraţie de peste 0,40 mg/l li se întocmeşte dosar penal.

Având în vedere că suntem deja în perioada concediilor, poliţiştii rutieri vor intensifica acţiunile de control în trafic, scopul fiind reducerea numărului accidentelor. (C.M.)

Articolul precedentDOCUMENTE Maşinile parcate ilegal vor putea fi ridicate din nou!
Articolul următorBacalaureat: Ultimul hop înainte de probele „adevărate”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.