0:00

Culiță Tărâță: ”Trebuie să plece toată șleahta de la Apa Serv!”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• ”Societatea asta este condusă de o cloacă adusă de domnul Ivanov”
• ”A mai rămas să luăm și aerul la oameni, că în rest toate s-au scumpit”
• ”Ambițiile politice ale unor colegi au fost deasupra oamenilor din acest județ”

Protestele împotriva Companiei județene Apa Serv, generate de prețul mare la apă, de cheltuielile de multe ori aberante, de oprirea apei la mai multe asociații din oraș în perioadă de plină caniculă, nu au putut fi ocolite în ședința de ieri a Consiliului Județean. Mai ales că președintele Consiliului Județean a cerut public demisia directorului Dughir.
Subiectul a fost deschis de consilierul județean Andrei Ignat, fost vicepreședinte al CJ, care s-a arătat profund nemulțumit de faptul că Apa Serv, pe lângă prețurile foarte mari pe care le practică, sub motivul unor datorii acumulate de la oameni, sistează furnizarea de apă potabilă inclusiv la cei buni platnici. ”Vreau să mă adresez dumneavoastră, domnule președinte, dar și celor de la Apa Serv. Domnule președinte, vă rog să luați poziție față de domnul Dughir (Cătălin Dughir, director general Apa Serv – n.red.)! Traversăm o perioadă economică dificilă. Sunt foarte multe asociații ale căror locatari sunt plecați, se adună pierderi. Sunt oameni nevoiași, oameni lipsiți de condiții minime de decență, de trai, și li se oprește apa. Mă îndoiesc că, în 2013, Apa Serv, care a reușit să-și completeze conducerea cu cumetrii și rude, nu găsește soluții să debranșeze doar rău-platnicii. Trebuie să avem o atitudine și un punct de vedere și asupra Apa Serv, pentru că este o instituție cu impact major asupra cetățenilor acestui județ”, a spus Andrei Ignat, într-o interpelare adresată președintelui Culiță Târâță.
Răspunsul șefului CJ nu a ezitat să sosească, fără nicio economie de gânduri și epitete, toate adresate și dedicate conducerii Companiei Județene Apa Serv: ”Eu am ridicat în de «n» ori problema apei la Piatra Neamț. Pentru informarea tuturor, la Apa Serv, sub bagheta lui Dughir, au loc lucruri ilegale. Societatea asta este condusă de o cloacă adusă de domnul Ivanov (fost manager al Apa Serv – n.red.). Acolo au negociat contractul de finanțare cu UE împotriva legii. Conform contractului, acesta nu avea voie să facă parte din echipa de manageri, iar el, după două luni, a venit la manageriat. O să vedeți, am solicitat public eliberarea sa din funcție, la Apa Serv nu-și fac datoria. E o teroare acolo! Sunt rude, cumetre, amante… Ieri au fost demonstrații în fața Consiliului Județean. Trebuie să plece toată gașca de indivizi de acolo! Îi voi semna eliberarea din funcție acestui individ care, efectiv, sfidează. Eu nu susțin cauza acestor indivizi. Dacă vreți să o susțineți, pe mine nu mă interesează! Apa a ajuns la prețuri fabuloase. A mai rămas să luăm și aerul la oameni că, în rest, toate s-au scumpit. Ce se întâmplă cu încasările la Apa Serv? De ce lasă să se adune asemenea debite? Sunt zeci de societăți comerciale în oraș care nu plătesc apa! Sunt pierderi atât de mari, iar ei își permit salarii de zeci de milioane pe lună! Acești indivizi trebuie să plece din funcțiile respective”, a spus Culiță Tărâță colegilor din consiliu, clar indignat de subiectul Apa Serv.
La final, Gabriel Farcaș, un alt fost vicepreședinte al consiliului Județean Neamț, a cerut colegilor de consiliu, membri în Adunarea Generală a Acționarilor la Apa Serv, un punct de vedere și un raport al activității pe care aceștia o desfășoară, ca reprezentanți ai Consiliului Județean în societatea județeană: ”Reprezentanții în AGA, din partea Consiliului Județean Neamț, acționar majoritar al Apa Serv, nu au venit niciodată să explice ce se întâmplă acolo, pentru că nici ei nu respectă punctul de vedere al Consiliului Județean Neamț. De ce îi apărați pe toți cei care fac ilegalități acolo? Ambițiile politice ale unor colegi au fost deasupra oamenilor din acest județ”, a încheiat Gabriel Farcaș.
Irina CĂLIN

Articolul precedentBistrița, la un pas de poluare
Articolul următorCupa României la minifotbal

4 COMENTARII

  1. SA PLECE SLEAHTA AIA CA SA VINA SLEAHTA TA. DAR PANA SI IN TIMP CE S-AU FACUT ACELE NEREGULI UNDE ERAU TOTI ACUZATORII DE ACUM???

  2. are dreptate culita tarata , o gasca asa de bine pusa la punct ca iti trebuie dinamita sa o spargi, deh interese si iar interese, tot amarastenii sunt cei ce duc greul, … cam peste tot e asa-cine pune mana pe os pas de a mai ceda

  3. afacerea colosala la apaserv vine de la faptul ca, daca apa consumata la blocuri-de ex-,nu este declarata lunar,apaserv o trece automat la pierderi-insa acea cantitate de apa este inregistrata si sigur va fi platita cindva -deci sint pierderi absolut imaginare si absurde.Astfel o cantitate enorma de apa este incasata de doua ori-de ex 45tone(m3) pe luna,doar pe o scara de bloc ,de parca blocurile ar fi vapoare si ar pluti pe apa.Chiar si unii administratori ajuta la acest lucru,din diverse motive-de ex-Asoc.B prim Ttg Nt

Comentariile sunt închise.