reclama autocenter

Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, după o grea suferință. Lupta cu boala a fost inegală, iar el, omul care, altfel, părea să aibă soluții la toate problemele, s-a văzut nevoit să se recunoască învins. Lasă în urmă un nume cu greutate, de care se leagă cuvinte precum ”performanță”, ”realizări” și ”dăruire”, indiferent că vorbim de agricultură – domeniu care a fost cel mai drag sufletului său, de administrația județului, de sănătate, educație sau așezăminte creștine.

Culiță Tărâță va rămâne în amintirea celor care l-au cunoscut, oricât de puțin, ca un om în adevăratul sens al cuvântului. Un om care avea oricând ușa deschisă pentru cei care îl căutau, omul care întotdeauna era dispus să ofere ajutor celor care îl cereau, omul care nu suferea să vadă nedreptăți atunci când considera că sunt nemeritate. În schimb, era intransigent atunci când venea vorba de respectarea unor minime principii de dreptate și morală. Poate fiindcă nu a abdicat de la aceste reguli pe care și le-a impus și le-a impus și celorlalți a fost motivul pentru care tabăra contestatarilor săi a fost destul de numeroasă. Asta nu l-a deranjat și și-a văzut mai departe de drum. Acum, drumul său s-a încheiat.

Rămâne ca figură predominantă și importantă în viața județului Neamț și a României, ale căror renume, prin ceea ce a făcut și a realizat, le-a dus dincolo de granițe. Rămâne fondatorul grupului de firme TCE 3 Brazi, care este, dincolo de toate, etalonul în performanța agricolă, recunoscut nu doar la nivel național, ci și în toate cele patru zări, de la Europa până-n America, de la America de Sud până-n Asia. Rămâne omul pentru care valorile tradiționale românești au fost literă de lege și omul care, în toate aparițiile sale publice sau private, rostea ca pe o rugăciune crezul după care s-a ghidat toată viața: pământul e sfânt, școala și biserica sunt stâlpii de bază ai societății, sănătatea este domeniul prioritar în care trebuie investit. Cu acestea s-a dus și la tribuna Parlamentului, în cele două mandate pe care le-a avut (2000-2004 și 2008-2012), cu acestea s-a dus și în fruntea Consiliului Județean Neamț, când a fost ales președinte, în 2012. Mulți l-au știut, puțini l-au cunoscut, și mai puțini i-au fost alături. Doar ei pot spune cum era adevăratul Culiță Tărâță, restul își pot da doar cu părerea, conjunctural.

****

Trecerea la cele veșnice a președintelui Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, ne-a umplut inimile și sufletele de durere și tristețe. A fost un om de mare omenie, harnic și cutezător. În aceste momente de grea suferință suntem alături de familia îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe!

Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Consiliul Județean Neamț

****

N-am vrut să accept că preşedintele CULIŢĂ TÂRĂŢĂ poate deveni o amintire… Şi totuşi moartea nemiloasă l-a luat din mijlocul familiei, al prietenilor, al colegilor. Şi-a dorit cu ardoare să trăiască în linişte, să vadă oamenii înţelegîndu-se între ei şi să dea sfaturi bune celor ce voiau să îl asculte. Acum, de am vrea să îl mai auzim, nu mai putem, pentru că a plecat să vorbească în Ceruri, cu îngerii. Te rog, Doamne, pune-i sufletul de-a dreapta Ta! Lumânările vor arde mereu pentru sufletul lui, plecat mult prea devreme într-un loc tainic. Condoleanţe familiei îndoliate!

Emilia ARCAN,
vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ

***

Am primit, cu profundă tristeţe, vestea trecerii la cele veșnice a celui care a fost Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț. În  numele romașcanilor şi al meu, personal, doresc să prezint familiei îndurerate și tuturor celor care i-au fost aproape, adânca noastră  compasiune şi sincere condoleanţe. Cuvintele de mângâiere sunt greu de găsit acum, când și sufletele noastre, ale prietenilor, sunt învăluite de durere! Va rămâne în amintirea și sufletele noastre ca un om de care ne vom aduce aminte cu drag și mult respect! Bunul Dumnezeu să aducă alinare familiei îndoliate și să îi dea putere să treacă peste aceste momente. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Primarul Municipiului Roman,
Laurențiu Dan Leoreanu

***

Culiţă Tărâţă a crezut cu tărie în unitatea naţională, în dialogul social, în progresul ţării noastre, pilonii Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Pierderea colegului nostru este un moment greu pentru noi, un moment în care Uniunea Naţională pentru Progresul României îşi exprimă încă o dată, cu tărie, credinţa în unitate, solidaritate şi camaraderie.

Condoleanțe familiei!
Gabriel Oprea,
Viceprim-ministru, Președinte UNPR

***

Culiță Tărâță – Veșnicia s-a născut la sat! Un suflet mare, care nu a uitat niciodată de unde a plecat! Spiritul de țăran român l-a făcut un mare patriot, un om harnic, dedicat agriculturii, iubitor de pământ și mai ales de oameni. Îmi amintesc cum mă ducea printre culturile sale, care se întindeau până la Orizont, vorbindu-mi despre pământ, plante, utilaje, tehnologie și inovație în  agricultură, cu pasiunea unei filosofii aparte. Nu atât poziția de om politic l-a consacrat pe Culiță Tărâță, cât cea de agricultor performant, atât în România, cât și peste hotare. În urma lui rămân locurile pe care le-a sfințit cu mintea și sudoarea palmelor sale. Am pierdut un român, am pierdut un prieten! În acest trist final, nu îmi vin în minte decât versurile lui Adrian Păunescu:
A venit și vremea furtunoasă
Să ne dăm naturii înapoi,
Hai țărani, întoarceți-vă-acasă
Că e-dor pământului de voi!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Deputat Liviu Harbuz

***

Cu tristeţe şi durere în suflet, organizaţia UNPR Neamţ anunţă trecerea la cele veșnice a preşedintelui Culiţă Tărâţă, după o luptă inegală cu o boală pe care n-a putut-o învinge. Pentru colegii de partid, domnul Culiţă Tărâţă a fost un preşedinte vector de imagine, un coordonator şi un prieten bun, care a unit şi a consolidat organizaţia judeţeană şi în urmă căruia a rămas un gol de neegalat. Dumnezeu să-l odihnească!

Preşedinte Executiv,
Constantin Iacoban

***

Sincere condoleanțe familiei îndurerate de pierderea celui care a fost CULIȚĂ TĂRÂȚĂ. Cuvintele sunt de prisos și nu pot alina pierderea unui om drag. Regrete eterne! Nu-l vom uita niciodată!

Deputat Ioan Munteanu

***

O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet bun s-a ridicat la cer, iar noi, profund îndureraţi, ne luăm rămas bun de la cel care a fost CULIȚĂ TĂRÂȚĂ Nu te vom uita niciodată! Odihnește-te în pace!

Familia Mihai Surica

***

Un gând de mângâiere, compasiune și sincere condoleanțe familiei îndoliate, la despărțirea de cel ce a fost un OM deosebit, CULIȚĂ TĂRÂȚĂ Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Diana Grigoraș

***

Ne alăturăm cu toată inima familiei Tărâță, în clipele grele pricinuite de trecerea prea devreme, în lumea celor drepți, a celui care a fost soț, tată și bunic, CULIȚĂ. Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică, iar pe cei rămași să-i mângâie și să-i ocrotească.

Sincere condoleanțe din partea fam. Maricica și Gheorghiță Grigoraș

***

Când se stinge o flacără o aprinzi din nou, iar când se stinge o viață, o plângi mereu. Inimile noastre sunt pline de durere și lacrimi. Regrete eterne pentru cel care a fost Culiță Tărâță. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Valerica Ababei

***

S-a stins un OM, s-a ridicat la ceruri un suflet maret, ne-a părăsit un prieten devotat. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Culiță Tărâță!

Fam. Vasile Mihăilă

****

Cu adâncă durere în suflet, familia Radu Bălău este alături de familia Tărâță în aceste momente grele și transmite sincere condoleanțe acum, la despărțirea de cel care a fost Culiță. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

***

Cu durere în suflete, ne luăm rămas bun de la CULIȚĂ TĂRÂȚĂ, dar va rămâne veşnic în amintirea noastră. Fie ca Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Cristina Blaj

***

Regrete nemărginite pentru omul deosebit care a fost CULIȚĂ TĂRÂȚĂ! Dumnezeu să-l ierte! Sincere condoleanțe familiei!

Ion Sârbu

***

Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică şi să-i aşeze sufletul în locul celor drepţi celui care a fost CULIȚĂ TĂRÂȚĂ. Va rămâne mereu în amintirea noastră. Sincere condoleanțe familiei.

Deputat Marian Enache

***

Toate lacrimile care curg de la angajaţii Consiliului Judeţean Neamţ, în aceste momente de grea încercare, când ne-a părăsit întru veşnicie preşedintele nostru, CULIŢĂ TĂRÂŢĂ, nu sunt suficiente să stingă tristeţea şi mâhnirea din sufletele şi inimile noastre. Nu te vom uita niciodată, întrucât ai fost un om cu suflet mare, mereu aproape de noi şi de cei în suferinţă şi în nevoi. Transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au iubit şi apreciat. Dumnezeu să-l odihnească în linişte şi pace!

Salariaţii Consiliului Judeţean Neamţ

***

Cu multă durere în inimile şi sufletele noastre, transmitem un ultim omagiu pentru preşedintele nostru,

CULIŢĂ TĂRÂŢĂ

un om deosebit, cu suflet mare, cum rar am întâlnit printre semenii noştri, care s-a aplecat, ca nimeni altul, asupra problemelor oamenilor, alinându-le suferinţele în momentele critice ale vieţii de zi cu zi. Nu te vom uita niciodată, iar omenia pe care ai dovedit-o alături de cei mulţi va rămâne neştearsă pe veci. Adresăm sincere condoleanţe familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au cunoscut. Fie ca bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Consilierii Cabinetului Preşedintelui

***

În aceste momente grele, la trecerea la cele veșnice a celui care a fost un om deosebit, Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean, ne alăturăm cu multă compasiune familiei îndurerate. Fie ca Cel de Sus să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț

***

Cu profundă durere în suflet, transmitem un gând de mângâiere familiei îndoliate a celui care nu a fost o clipă indiferent la suferințele celor din jur, Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean. Un OM al faptelor, un OM cu o viziune deosebită și un OM care a prețuit munca. Dumnezeu să-l ierte și să-I țină viu în inimile celor care l-au apreciat!

Familia dr. Ioan și Dorina Lazăr

***

Întreaga populație a comunei Bozieni regretă pierderea celui mai de seamă fiu al acestor locuri, președintele CULIȚĂ TĂRÂȚĂ. Este ctitor de biserică, de instituții locale, iar în ultimii ani ne-a sprijinit în dezvoltarea întregii comunități. Sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l aibă în pază, iar noi o să ne rugăm pentru liniștea sufletului său.

Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni

***

Primăria și Consiliul local Tazlău sunt alături de familia îndoliată la disparița unui OM deosebit, președintele CULIȚĂ TĂRÂȚĂ. Dumnezeu să-l aibă în cuvenită pace!

Constantin Machidon, primarul comunei Tazlău

***

Pentru comuna Secuieni, domnul președinte CULIȚĂ TĂRÂȚĂ a fost asemenea unui ctitor modern, care ne-a ajutat în dezvotarea tuturor instituțiilor locale. Sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să-l ierte!
Vasile Ivancea, primarul comunei Secuieni

***

Salariații Primăriei, membrii Consiliului local și locuitorii comunei Pâncești regretă dispariția unui OM deosebit, președintele CULIȚĂ TĂRÂȚĂ, care a susținut dezvoltarea tuturor comunităților rurale din județeul Neamț. Condoleanțe familiei îndoliate.

Augustin Constantin Holmanu, primarul comunei Pâncești

***

Regret enorm pierderea celui mai bun prieten pe care l-am avut în ultimele decenii și care m-a sprijinit tot timpul în demersurile privind dezvoltarea comunei Alexandru cel Bun și modernizării Spitalului de la Bisericani, CULIȚĂ TĂRÂȚĂ Dumnezeu să-l ierte și sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun

***

Vestea dispariției neașteptate a celui care a fost domnul președinte CULIȚĂ TĂRÂȚĂ a întristat întreaga populație a comunei Borca. Nu există cuvinte care să poată alina această durere. A lăsat un gol imens în urma lui, iar de-acum înainte nu-l vom mai vedea decât prin fereastra amintirilor. Doamne, odihnește-l în pace!

Ovidiu-Geo Niță, primarul comunei Borca

***

Primăria și Consiliul local Poienari regretă dispariția președintelui CULIȚĂ TĂRÂȚĂ și transmite sincere condoleațe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l aibă de-a dreapta Sa și să se odihnească în cuvenită pace!

Vasile Emil Dascălu, primarul comunei Poienari

***

Primăria și Consiliul local Farcașa regretă dispariția fulgerătoare a președintelui CULIȚĂ TĂRÂȚĂ și transmite familiei îndoliate sincere condoleațe. Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze în rândul celor drepți!

Cristinel Vasile Gheorghiu, primarul comunei Farcașa

***

Un pios omagiu și sincere condoleanțe familiei, la trecerea în eternitate a președintelui CULIȚĂ TĂRÂȚĂ.

Angajații FC Ceahlăul și ai Centrului de Copii și Juniori

***

Familia Dana și Marcel Constantinescu transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate, în aceste clipe grele, la despărțirea de cel care a fost CULIȚĂ TĂRÂȚĂ Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei să dea putere să meargă înainte!

***

Cu adâncă durere în suflet suntem alături de familia îndoliată a celui care a fost CULIȚĂ TĂRÂȚĂ plecat înainte de vreme dintre noi. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să îi aşeze sufletul în rândul celor drepţi şi să îi dea pacea veşnică.

Familia Valentin și Cristina Bălănescu

***

Bunul nostru prieten, Culiță Tărâță, a plecat trecând la cele veșnice și ne-a umplut inimile și sufletele de durere și de tristețe. A luptat din răsputeri cu suferința trupească, a luptat și a pierdut. Numai bunul Dumnezeu ne poate ajuta să înțelegem că drumul lui prin viață s-a oprit aici. Faptele însă și omenia de care a dat dovadă față de semenii săi nu vor muri în vecii vecilor! De azi înainte nu-l vom căuta la telefon sau acasă. De azi înainte îl vom căuta în inimile noastre, singurul loc de unde nu va mai pleca niciodată. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Mihai, Mărioara, Gabi, Beatrice și Tudor Hanganu

***

Un gând de alinare și sincere condoleanțe familiei îndurerate, la pierderea celui care a fost un om de omenie, Culiță Tărâță, președinte al Consiliului Județean Neamț. Dumnezeu să îl ierte!

Familia Doru Conache-Gavriliu

***

Pios omagiu adus omului Culiță Tărâță, la trecerea în eternitate. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și liniște! Condoleante familiei îndoliate!

Fam. Daniela și Cristian Soroceanu

***

Transmit un gând de mângâiere şi compasiune familiei, împărtăşind tristeţea cauzată de pierderea suferită prin trecerea la cele veșnice a celui care a fost CULIȚĂ TĂRÂȚĂ, un om deosebit. Dumnezeu să-l odihnească!

Jănel Iosub

***

Consiliul de administrație al SC RIFIL SA Săvinești este alături de familie și toți cei apropiați, îndurerați la plecarea pe drumul fără întoarcere a d-lui CULIȚĂ TĂRÂȚĂ Președintele Consiliului Județean Neamț Dumnezeu să-l odihnească în pace pe OMUL care s-a implicat cu competență și dăruire în propășirea pe toate planurile a județului Neamț.

***

Suntem cu sufletul alături de familia îndurerată, în aceste clipe grele pricinuite de trecerea la cele veșnice a celui care a fost CULIȚĂ TĂRÂȚĂ! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Familia Mihai Apopii

***

Camera de Comerț și Industrie Neamț își exprimă regretul şi tristeţea enormă pentru trecerea în eternitate a celui care a fost CULIȚĂ TĂRÂȚĂ, Președintele Consiliului Județean Neamț. Imaginea unui om bun şi de valoare, care s-a implicat activ în viaţa de zi cu zi a județului, va rămâne permanent în amintirea noastră. Dumnezeu să îl ierte!

***

Redacția Mesagerul de Neamț este alături de familia Tărâță, acum, la ceas de grea încercare, pricinuită de pierderea celui care a fost CULIȚĂ TĂRÂȚĂ. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

***

Suntem alături de familia Tărâță la durerea trecerii la cele veşnice a Președintelui Consiliului Județean Neamț, CULIȚĂ TĂRÂȚĂ Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndoliate!

Primăria și Consiliul Local Piatra Neamţ

***

În aceste momente de mare tristeţe şi grea suferinţă, suntem alături de familia celui care a trecut la cele veșnice, Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț. Un om care a iubit munca şi care și-a pus devotamentul în slujba semenilor săi. Vestea neașteptată a plecării sale pe calea eternității ne-a întristat şi îndurerat pe toţi.  Fie ca cei care l-au cunoscut și l-au apreciat să păstreze vie memoria unui om de excepție! Dumnezeu să-l ierte!

Consiliul Local și Primăria Bicaz

***

În aceste momente grele, împărtăşim durerea şi ne alăturăm cu multă compasiune familiei, la trecerea în lumea veșniciei a celui care a fost un om deosebit, Culiță Tărâță președintele Consiliului Județean Neamț. Fie ca Bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în lumea celor drepţi şi să-i dăruiască odihnă veşnică!

Inspectoratul Școlar Județean Neamț

***

Personalul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ transmite sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor la despărţirea prematură şi nedreaptă de cel care a fost un bun colaborator şi un om de onoare Culiţă Tărâţă preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ

Dumnezeu să-l odihnească!

***

Am aflat cu tristeţe despre stingerea prematură din viaţă a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă. Transmitem pe această cale familiei îndoliate sincere condoleanţe şi totala noastră compasiune. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Comanda ISU Neamţ

***

Sincere condoleanțe familiei îndoliate de trecerea la cele veșnice a omului CULIȚĂ TĂRÂȚĂ

Famillia Adrian și Viorica Ghica

***

SC PROMOCONSTRUCT își exprimă regretul și este alături de familia îndoliată de pierderea celui care a fost CULIȚĂ TĂRÂȚĂ

***

În aceste zile am pierdut cu toții un OM de o rară calitate, președintele CULIȚĂ TĂRÂȚĂ. Fin politician și mare specialist în agricultură, CULIȚĂ TĂRÂȚĂ a condus cea mai mare exploatație agricolă din România, iar rezultatele deosebite obținute au fost un exemplu pentru toți investitorii.De asemenea, datorită nobleței sale sufletești, a ajutat foarte multă lume în momente de grea cumpănă. Sincere condoleanțe familiei îndoliate, iar Dumnezeu să-l odihnească în cuvenită pace!

Liviu Octavian BUMBU, senator

***

Filiala Neamţ a Partidului Naţional Liberal îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a domnului Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Echipa liberală doreşte să transmită un mesaj de condoleanţe familiei şi apropiaţilor și le dorim multă putere să treacă peste această grea încercare. Dumnezeu să-l odihnească!

Deputat Mugur COZMANCIUC
Preşedinte PNL Neamţ

***

Cu inimi împietrite de durere, ne alăturăm familiei domnului Culiţă Tărâţă împărtășind suferința nespusă provocată de trecerea la cele veșnice a celui care, din rândul celor de jos i-a ocrotit pe cei sărmani, şi-a deschis sufletul către toți cei în căutare de alinare, a fost un drept călăuzitor şi un onest slujitor al dreptății, iubit şi stimat ca Președinte al Consiliului Județean Neamț.

Complexul Muzeal Județean Neamț adresează condoleanțe tuturor celor apropiați Domniei Sale.
Sit tibi terra levis!

***

Colectivul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ îşi exprimă regretul profund faţă de trecerea la cele veşnice a colaboratorului de nădejde care a fost Culiţă Tărâţă – preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ

Dumnezeu să-l ierte! Sincere condoleanţe familiei!

Articolul precedentRăul, adevărul din revoluţie şi evoluţia
Articolul următorLapte şi corn de aproape 9 milioane lei prin Consiliul Judeţean