Direcția de Asistență Socială (DAS) Piatra-Neamţ primeşte dosarele cu cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei până pe 22 noiembrie. Acesta se acordă pentru perioada noiembrie 2022-martie 2023. Beneficiază de acest ajutor familiile și persoanele singure care folosesc gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și/sau petrolieri pentru încălzirea locuinței, iar cuantumul lunar pentru ajutorul de încălzire se stabilește în funcție de venitul mediu net lunar. În cazul familiei, venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

Cuantumul ajutorului pentru încălzire. DAS primeşte cererile până pe 22 noiembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDosarele pentru cei domiciliaţi în Piatra-Neamţ se depun la Registratura Direcției de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț, din str. Stefan cel Mare, nr. 5., de luni până joi, între orele 8.00-16.30 şi vineri, între orele 8.00-14.00. Pentru cei din alte localităţi se depun la sediul primăriei. Stabilirea dreptului se face prin dispoziție a primarului, astfel:
începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective; începând cu luna următoare, pentru cei care au depus documentele după data de 20; începând cu luna depunerii cererii, pentru beneficiarii de ajutor social al căror drept de ajutor social este stabilit începând cu acea lună, indiferent de data la care a fost depusă cererea.

În funcție de sistemul de încălzire utilizat în locuință, se acordă: ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat; ajutor pentru gaze naturale; ajutor pentru energie electrică sau ajutor pentru combustibili solizi și/ sau petrolieri. Ajutorul pentru încălzirea locuinței se plătește, potrivit legii, diferențiat în funcție de venitul mediu lunar pe familie sau al persoanei singure astfel:

  • în proporție de 100% din valoarea de referință, dar nu mai mult decât consumul facturat, dacă venitul mediu net lunar este de până în 200 lei pe membru de familie/ persoana singură;
  • în proporție de 90%, pentru un venit lunar net cuprins între 200,1 și 320 lei;
  • în proporție de 80%, pentru un venit lunar net între 320,1 și 440 lei;
  • în proporție de 70%, pentru un venit lunar net între 440,1 și 560 lei;
  • în proporție de 60%, pentru un venit lunar net între 560,1 și 680 lei;
  • în proporție de 50%, pentru un venit lunar net între 680,1 și 920 lei;
  • în proporție de 40%, pentru un venit lunar net între 920,1 și 1.040 lei;
  • în proporție de 30%, pentru un venit lunar net între 1.040,1 și 1.160 lei;
  • în proporție de 20%, pentru un venit lunar net între 1.160,1 și 1.280 lei;
  • în proporție de 10%, pentru un venit lunar net între 1.280,1 și 1.386 lei/ membru de familie sau 2.053 de lei pentru persoana singură.

Pe lângă bani pentru încălzirea locuinței, persoanele cu venituri mici pot primi un ajutor financiar suplimentar pentru energie, destinat acoperirii unei părți din consumul energetic al gospodăriei. Acesta se acordă lunar, pe parcursul întregului an și se poate cumula cu ajutorul pentru încălzire. Documentele necesare şi alte detalii găsiţi accesând AICI. (Angela Croitoru)

Articolul precedentBrusturi: Rossal, campanie de conștientizare privind colectarea separată a deșeurilor
Articolul următorUn bărbat din Săbăoani a murit pe bicicletă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.