Actualizare: Rossal Târgu Neamț a venit cu o serie de precizări: „Într-adevăr, din partea primăriei Brusturi există o implicare, în sensul că utilizatorii casnici primesc saci pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile. Campania de astăzi a angajaților Rossal are scopul de a informa cetățenii că, în continuare, o bună parte din deșeurile reciclabile sunt amestecate în deșeurile menajere. Cu toate că în acest an există o ușoară scădere a cantității de deșeuri totale generate, procentul deșeurilor reciclabile brute colectate separat din comuna Brusturi este de doar 7%. Astfel de acțiuni vom desfășura și în perioada următoare și în alte comune”.

Știre inițială: Astăzi, 18 octombrie angajați ai Rossal Târgu Neamț împreună cu angajați ai primăriei comunei Brusturi au desfășurat o altă campanie de conștientizare în rândul cetățenilor cu privire la colectarea separată a deșeurilor. După mai mulți ani de conștientizare a populației de către angajați ai primăriei și ai Rossal se pare că cetățenii din Brusturi au reușit să fie mai educați în această privință față de alte comune din Zona 3.

Viceprimarul Neculae Răucescu ne-a precizat: „În comuna Brusturi, spre bucuria noastră cetățenii sunt educați în ceea ce privește colectarea separată. Oamenii au înțeles importanța colectării selective și asta e bine. În repetate rânduri dar și astăzi am vorbit cu oamenii și le-am explicat. Avem doi ani de când oferim saci la cetățeni. Oferim informații mereu din poartă în poartă. Mergem în urma mașinii Rossal când se ia gunoiul menajer. Noi personal mergem și dăm saci la oameni și îi conștientizăm. Sunt acțiuni binevenite. Informăm cetățenii prin orice mijloc posibil. Și am înțeles că spre deosebire de alte comune stăm bine la colectarea separată a deșeurilor. Lumea începe să învețe iar pe cei care nu au învățat încă ne vom strădui să-i învățăm pe parcurs. Echipa Rossal a fost formată din cinci angajați iar cea a primăriei tot din cinci angajați și s-a mers în fiecare sat, din poartă în poartă”.

Unul dintre cetățeni căruia i s-a explicat avantajele colectării selective a deșeurilor a declarat: „În fiecare zi, mașina de gunoi de la Rossal pentru gunoiul menajer vine săptămânal, în ziua de marți. În fiecare săptămână. Iar mașina pentru gunoiul reciclabil vine în ultima zi din lună. Eu pun foliile, pungile de plastic deoparte, sticla deoparte, cartoanele deoparte. De la primărie primim saci galbeni menajeri. Sticla se reciclează a doua zi din fiecare început de lună și se pune în saci. Iar mașina Rossal vine și ia sacii de la poartă”.

C.T.S

Articolul precedentVitezoman cu permis fals prins în Dumbrava Roşie. Riscă până la 5 ani de închisoare
Articolul următorCuantumul ajutorului pentru încălzire. DAS primeşte cererile până pe 22 noiembrie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.