Concursul de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” se află în acest moment în desfășurare, în principalele localități din județul Neamț desfășurându-se etapele zonale.

“Cu viața mea apăr viața!”- concurs pentru elevi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConcursul este organizat anual de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Petrodava Neamț în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Neamț și are ca scop acumularea unor cunoștințe menite să creeze un comportament adecvat în cazul producerii unei situații de urgență, fiind o activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal în domeniul protecției civile.

“Obiectivele acestui concurs sunt: dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar; cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte; adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru; dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre.

Fiecare echipă participantă la concurs este formată din 4 elevi (3

concurenţi + 1 rezervă) şi conducătorul echipei (cadrul didactic coordonator). Echipele de concurs pot fi constituite din băieţi, mixte sau din fete, elevii având vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani, pentru clasele V-VIII, respectiv între 15 şi 18 ani, pentru clasele IX-XI, împliniţi în anul calendaristic desfăşurării concursului”, precizează căpitan Irina popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Pe 4 mai a avut loc etapa pe zona Piatra Neamț, la care au participat unitățile de învățământ din raionul de intervenție al Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Vineri, 5 mai, a avut loc etapa de la Roman, iar pe 8 și 9 mai vor avea loc etapele zonale de la Târgu-Neamț și Bicaz.

“Cu viața mea apăr viața!”- concurs pentru elevi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEtapa județeană a concursului este programată a avea loc pe 22 mai la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, la care vor participa ocupanții primelor trei locuri de la etapele zonale.

Etapa zonală de la Piatra-Neamț a avut loc la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț unde s-au prezentat 24 echipaje: 2 de liceu și 22 de gimnaziu.

Clasamentul, după desfășurarea probelor de concurs, este următorul:

LICEU

Locul I- Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamț

Locul II- Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț

GIMNNAZIU

Locul I – Școala Gimnazială Bodești – echipaj băieți

Locul II – Școala Gimnazială „Gheorghe Nicolau” Români

Locul III – Școala Gimnazială Bodești – echipaj fete

Locul III – Școala Gimnazială nr. 8 Piatra Neamț – echipaj băieți

Locul III- Școala Gimnazială nr. 8 Piatra Neamț – echipaj fete

La Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman s-au înscris în concurs 41 echipaje, 6 de liceu și 31 de gimnaziu.

Clasamentul de la zonala Roman a fost următorul:

LICEU

Locul I- Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman

Locul II- Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman

Locul III – Colegiul Tehnic  „Petru Poni” Roman

GIMNNAZIU

Locul I – Școala Gimnazială „Calistrat Hogaș” Roman

Locul II – Școala Gimnazială Bozieni

Locul III – Școala Gimnazială „Vlad Dănulescu” Pâncești

Alături de personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților și echipaje de la detaşamentele de pompieri din Piatra-Neamț și Roman, voluntari din cadrul Programului „Salvator din pasiune” au participat și voluntari de la Crucea Roșie pentru a asigura buna organizare a etapelor zonale ale concursului.

Angela Croitoru

Articolul precedentA fugit prin fața mașinilor și-a ajuns în spital
Articolul următorPrim-ministrul României, Nicolae Ciucă, alături de ministrul educației, doamna Ligia Deca, premiază performanța şcolară la Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.