0:00

Etapa de joi, 23 martie, a Ligii Național de Handbal Feminin a programat la Roman meciul dintre CSM Roman și SCM Craiova, ocupanta locului al treilea în clasamentul ligii.

După o primă repriză echilibrată, în care gazdele au jucat cu  abnegație, deși au și ratat destul, scorul a fost 14-13. A fost o repriză cu două echipe absolut egale din punct de vedere valoric, dar cu un plus pentru romașcane pentru detașarea și siguranța cu care au jucat.

CSM Roman – SCM Craiova 25-24 (14-13) „Paşii” ultimelor secunde!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDar, ca și în celelalte cîteva meciuri recent disputate, vine – ca un blestem – repriza a doua, cînd echipa din Roman începe să scape mingiile afară, să paseze la adversare, să tragă la poartă din poziții și de la distanțe absolut nefirești, iar consecințele nu întîrzie, fiindcă – vorba antrenorului Covaciu – „E stresul, tensiunea, vine și oboseala… Și când mai și ratezi din situație clară sau din 7 metri, asta e, Cel de sus te bate…”

CSM Roman – SCM Craiova 25-24 (14-13) „Paşii” ultimelor secunde!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin minutul 42 al partidei și pînă în minutul 54 la cîrma jocului s-au  aflat oaspetele, CSM Roman gîfîind din greu să egaleze. Finalul jocului a avut  cîteva faze ”de infarct” pentru staff-ul craiovean, care a protestat vehement la unele decizii ale arbitrilor Gheorghișor și State. Ultima fază a partidei a fost îndelung contestată de oaspete, dinspre banca oltencelor auzindu-se, în mai multe rînduri, cuvîntul „contestație”. Concret, după ce romașcanele aveau posesia mingiei, în minutul 59:38 și la scorul de 25 la 24, și era limpede că vor face totul să păstreze balonul pînă în ultima secundă, au reușit totuși să-l piardă și craiovencele au țîșnit pe contraatac. Era minutul 59:58; iată ultimele secvențe ale partidei, framă cu framă: extrema dreaptă de la SCM Craiova (care sprintase spre poarta romașcană) pasează unei coechipiere; se aude fluierul unuia dintre arbitri; jucătoarea care tocmai primise balonul șutează și înscrie; pe tabela de marcaj timing-ul este 60:00; se aude sirena care încheie meciul; se face liniște în sală; toată lumea privește tabela de scor (care arată 25-24) și așteaptă să se schimbe ultima cifră; se mai aude o dată un fluier; arbitrul face semn că balonul trebuie repus în joc de undeva din afara careului de 9 metri romașcan; romașcanele nu se mai mișcă; craiovencele se reped la arbitru, dar el e inflexibil, cere să fie adusă mingea acolo; o jucătoare vine cu mingea și atunci arbitrul mai fluieră o dată, finalul de data aceasta. Scor final 25-24. Explicația secvențelor de mai sus? Jucătoarea care a pasat comisese „pași”… (Cum o fi să faci „pași”  în minutul 59 și 58 de secunde?!)

Golghetere: Cristina Zamfir (SCM Craiova) 11 goluri și Luciana Popescu (CSM Roman) 5 goluri.

Gheorghe Covaciu, antrenorul CSM Roman, declarație după meci: „Am avut 5 jucătoare care au fost plecate la echipele naționale și au venit puțin obosite…  Ei, pînă la urmă cele trei puncte sînt cele mai valoroase…”. (D. AILINCĂI)

 

Articolul precedentDorel la piață: cum se face o lucrare la momentul (ne)potrivit în Piatra Neamț. Galerie foto
Articolul următorFOTO Ce nu s-a văzut la vizita guvernelor de la Agapia
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.