CSM Ceahlăul s-a reunit pentru retur luni, 13 ianuarie, fără o parte dintre titularii pe care s-a bazat în turul campionatului. După ce Arsene Luboya, Yoann Fellrath și Franck M’Barga au părăsit gruparea nemţeană, Fomba Bourama, Keita Modibo și Ibrahim Diarra sunt în probe la formaţia de Liga I Chindia Târgovişte.

“Avem trei băieți care sunt plecați la probe la Chindia Târgoviște. Plecăm cu un minus mare dacă și cei trei din Mali vor părăsi CSM Ceahlăul. Ar fi șase titulari care ar absenta din start și am lua munca de la capăt. În loc să mergem la un nivel superior, va trebui să creăm deja alte automatisme. Dacă se întâmplă ceva cu Fomba, pentru că are mari șanse să rămână la Liga 1, așteptăm un înlocuitor. Este deja stabilit. Este un jucător african, cu experiență, cu care am lucrat la Milsami Orhei în Moldova. A evoluat și în cupele europene când ne-a eliminat Saint Etienne, după ce trecusem noi de Ludogoreț Razgrad (Bulgaria). Este un jucător de 27 de ani, deja copt, foarte puternic, un jucător care poate să-l înlocuiască pe Fomba, dacă acesta va pleca. Mai avem ceva probleme la atacanți. Trebuie să aducem un atacant cât se poate de repede”, a precizat antrenorul principal Ştefan Stoica, pentru pagina oficială de Facebook a grupării nemţene.

Arsene Luboya, Yoann Fellrath și Franck M’Barga au părăsit gruparea nemţeană

În aceste condiţii, se aşteaptă ca aportul localnicilor să devină hotărâtor. Totuşi, CSM Ceahlăul testează deja doi străini, ambii mijlocaşi: un tânăr de 20 de ani, din Burkina Faso, Ilyassou Kouraogo, și un argentinian, de 22 de ani, Ignacio Cortes.

Fomba Bourama, Keita Modibo și Ibrahim Diarra dau probe la Chindia Târgovişte

“Așteptăm de la jucătorii noștri, Pîntea, Toma, Iliescu, Rotaru, Andreș toți tineri și talentați, să demonstreze că echipa se poate menține sus cu ajutorul lor. Să arate că sunt jucători care pot juca și ei în Liga 1 și că experiența acumulată în Liga 3 până acum contează și în cazul lor. Avem și din spate jucători foarte interesanți. Mă refer la Oteliță, la Matei, dar vom face tot posibilul să aducem jucători cu experiență și să facem o echipă performantă. Așa îi stă bine orașului. Avem jucători talentați în club, dar sunt cruzi pentru ceea ce vrem noi, adică să fim pe locul 1. Avem pe Ștefănescu, pe Istrati, pe Catău, pe Gîrniață, Anton, dar sunt foarte tineri. Ei vor face pregătirea cu echipa mare, pentru că eu cred că fiecare dintre cei care lucrează la Ceahlăul să lase ceva frumos în urmă și amintiri frumoase juniorilor”, a mai declarat antrenorul principal Ştefan Stoica, pentru aceeaşi sursă.

CSM Ceahlăul va continua pregătirea pe plan local în primele trei săptămâni de după reunire, urmând a se disputa și patru meciuri amicale pe 19, 22, 25 și 30 ianuarie. Adversarii urmează a fi stabiliţi. (M. CONSTANTINESCU)