vaccin 06Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi Spitalul Municipal Huşi au epuizat stocurile de vaccin antirabic, informează gandul.info. Pacienţilor muşcaţi de animale li se curăţă plăgile şi sunt trecuţi pe o listă de aşteptare în vederea vaccinării. Cazurile grave sunt direcţionate către Iaşi.

“Am anunţat Ministerul Sănătăţii, am făcut toate demersurile, tot ce a depins de noi. Blocajele nu sunt la spital. Am mai luat vaccin cu împrumut de la alte spitale”, a declarat directorul medical al SJU Vaslui, Lelia Croitoru.

“Până acum îi împrumutam noi pe cei de la Vaslui, acum am intrat şi noi în acest blocaj. Mi s-ar părea normal să se facă ceva pentru a debloca situaţia”, a afirmat managerul Spitalului Huşi, Lucia Rotaru.

ciine agresiv“Am centralizat datele de la cele trei spitale din judeţ şi am raportat către ministerul de resort un necesar, pentru următoarele trei luni, de 700 de doze de vaccin antirabic. Urmează ca ministerul să ne informeze cum vor fi alocate dozele”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Şi Spitalul Bârlad mai are doar 37 de doze de vaccin antirabic, folosit doar în cazurile grave. (ZCH NEWS)

Articolul precedentIncendiu la Gara Timişeşti
Articolul următorPrinşi furând curent
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.