Criză cardiacă pe Ceahlău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei turiști, care au ajuns, în acest weekend, pe Ceahlău, au avut nevoie de acordarea primului ajutor și au fost transportați și predați SMURD.

„Sâmbătă, 13 august, un tânăr, de 27 de ani, din Baia Mare, a făcut o criză cardiacă în zona Cabanei Fântânele, necesitând intervenția rapidă cu stația de oxigen portabilă, transportul și predarea la SMURD. Duminică, în jurul orei 15:00, s-a intervenit pentru evacuarea din masiv a unui bărbat, de 33 de ani, din Arad, cu traumatism de membru inferior, în zona cascadei Duruitoarea, și, la ora 17:00, a fost asistat un alt bărbat, de 41 de ani, din București, cu luxație de genunchi, tot pe traseul de cascadă. Toate victimele aveau echipament corespunzător ascensiunilor montane”, a declarat Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț.

De minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, turiștii au luat cu asalt masivul Ceahlău. Conform salvamontiștilor nemțeni numai sâmbătă, 13 august, au urcat prin poarta de intrare Durău peste 1.000 de turiști.

„Zona înaltă, la orele 16:00-17:00, era tranzitată de aproape 2.000 de turiști. Punctele de prim ajutor Dochia și Durău au acordat asistență în 8 cazuri de traumatisme ușoare”, a adăugat Raul Papalicef. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentIntervenții de weekend pentru pompierii nemțeni: un copac și o bovină
Articolul următorÎncepe BAC-ul de toamnă * CALENDAR
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.