CLASAMENT_LPE_EDIII_1Prof. Diana Cristina Bejan (Colegiul Naţional de Informatică – CNI) a obţinut locul 9 în clasamentul Ligii Profesorilor Excepţionali, competiţie organizată de Fundaţia „Dan Voiculescu”.

Cadrul didactic din Piatra Neamţ a obţinut 992 de voturi.

Primii clasați în cadrul celei de a treia ediții a campaniei Liga Profesorilor Excepționali sunt: Alina Cristina Cocoș, profesoară de geografie la Colegiul Național „Mihai Viteazu” București, Maria Iuliana Buleteanu, învățătoare la Liceul „George Țărnea” Băbeni (Vâlcea) și Cristina Rusu, profesoară de geografie la Colegiul Tehnic „Infoel” Bistrița. Premiile celei de-a treia ediții constau în trei burse de merit, de 30.000 RON, 20.000 RON și 10.000 RON, pe durata unui an educațional, pentru primele trei locuri.

Ocupantul locului 4, Costică Costan, profesor de fizică la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, va pleca într-o tabără educațională la o universitate de prestigiu din Europa. Următorii premianți vor fi răsplătiți cu câte un laptop.

diana bejan 01
Prof. Diana BEJAN

„Şi anul acesta, în cadrul celei de-a treia ediții a competiției Liga Profesorilor Excepționali, am primit multe candidaturi valoroase. Am cunoscut profesori minunați, oameni compleți care se dedică cu pasiune vocației lor, meseria de dascăl. Toți și fiecare în parte sunt câștigători, clasamentul de astăzi fiind imaginea numărului de voturi al susținătorilor lor. Îi felicităm și ne bucurăm să îi primim în marea familie a Ligii Profesorilor Excepționali”, a declarat Trisi Cristea, directorul Fundației „Voiculescu”.

Clasamentul a fost alcătuit în urma voturilor online primite de profesori.

„Campania Liga Profesorilor Excepționali a fost demarată în semn de respect pentru reprezentanții unei profesii nobile, dar puțin prețuită în aceste vremuri, cea a dascălilor. Există profesori în România ai căror elevi câștigă Olimpiade internaționale, ne reprezintă cu succes la concursuri, reușesc să depisteze talente și schimbă cursul vieții discipolilor săi. Liga Profesorilor Excepționali a fost creată pentru pedagogii talentați ai României”, mai precizează organizatorii. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentAstăzi la EURO 2016: ITALIA – SPANIA, reeditarea finalei EURO 2012
Articolul următorBiblioteca “Nicolae Milescu Spătarul”: Concurs de literatură satirico-umoristică
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.