0:00

Cristian Tihenea a dat măsura competenței la Consiliul Local Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLui Cristian Tihenea (ALDE), președintele ședinței din 23 februarie a Consiliului Local Piatra Neamț, pare să i se potrivească tot mai bine explicația expresiei ”Dacă tăceai, filosof rămâneai”. Cum, însă, probabil n-a avut timp să aprofundeze semnificația proverbului, dl. Tihenea a dat, din nou, măsura competenței Consiliului Local, de data aceasta, cum spuneam, de la prezidiu.

Mai întâi când s-a trezit spunând că ”Nu intră în atribuțiunea CL închirierea unui spațiu în Mall Forum Center (dorit de deputatul USR de Neamț Iulian Bulai, pentru a-și deschide un cabinet parlamentar – n.red.), ci intră în competența administratorului”, în speță Locativ Serv. Florin Fecic, secretarul municipiului Piatra Neamț, i-a reamintit distinsului consilier că ”Chiar luna trecută, cu dvs. președinte de ședință, am închiriat, prin HCL, către Agenția Națională a Locuinței un spațiu în Mall Forum Center. Locativ Serv are un contract de prestări servicii care, la art. 7, punctul 4, spune că propune proprietarului, adică municipalității, încheierea în condițiile legi a unor contracte de închiriere. Locativ Serv nu are dreptul de a dispune de bunurile proprietate ale municipiului”. Cu 13 voturi pentru și 10 abțineri, proiectul a fost respins. Asta nu înseamnă că nu s-a mai întâmplat ca LocativServ să semneze contracte în numele Primăriei, dar atunci era alt Consiliu Local

O altă ”lipsă de tăcere” a dlui Cristian Tihenea s-a petrecut la proiectul 32 (Hotărâre pentru aprobare PUD – Modernizare și extindere spațiu comercial, montare firmă luminoasă, pentru imobilul situat în Piatra Neamț, B-dul G-ral N. Dăscălescu, nr. 11, Bl. T3, parter, proprietatea SC AVA STING SRL). Patronul de la AVA STING, Valentin Ciobanu, consilier local PNL în exercițiu, a anunțat că nu participă la vot, moment când dl. Tihenea a declamat: ”Nici nu aveați dreptul!”. Toată lumea a început să râdă, iar secretarul Fecic, din nou, l-a lămurit, pe un ton molcom: ”Avea dreptul, dar ducea la nulitatea hotărârii”. Până la urmă, proiectul a fost respins, cu 11 voturi pentru și 12 abțineri.

De ce a primit vot negativ?”, s-a întrebat Dragoș Chitic, care, tot el, a găsit și răspunsul: ”Pentru că în cauză este unul dintre consilierii locali de la PNL, Valentin Ciobanu, și trebuie să-l faultăm, că-i de la PNL, fără să mai existe un alt motiv. Domnul Ciobanu are o firmă, e dreptul dumnealui, este un om de afaceri de succes din oraș, un om de afaceri care-și plătește taxele și impozitele la bugetul local, dar trebuie faultat că nu-i «de-al nostru»”. (Ana Moise)

Articolul precedentConferință de presă Primăria Piatra Neamț, 23 februarie 2017
Articolul următorCalculatoare cu soft special pentru nevăzători
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.