0:00

Clubul Lions Piatra Neamț a oferit ieri, 23 februarie, computere la 30 de persoane cu deficiențe de vedere, din cadrul Asociației Nevăzătorilor Neamț. Calculatoarele sunt prevăzute cu aplicația Bat-Pro, un soft ce permite nevăzătorilor să acceseze o colecție de peste 40.000 de cărți audio, ziare, posturi de radio pe internet, informații meteo, horoscop, curs valutar și rezultate sportive. Aplicația conține și câteva cursuri interactive, dezvoltate special pentru nevăzători. Computerele au fost donate de Clubul Lions Deva Sarmizegetusa.

”Îmi doresc ca toți să înțelegeți cum va funcționa această aplicație și sper să vă fie de folos. Mulțumesc prietenilor de la Deva, care au făcut un efort considerabil, de a fi prezenți în această seară la Piatra Neamț”, a spus Cornel Agăleanu, președinte în acest an al Clubului Lions Piatra Neamț.

Marin Florin Ilieș, vicepreședinte al Clubului Lions Deva Sarmizegetusa, a punctat că și-a dorit foarte mult ca aceste calculatoare să ajungă la Piatra Neamț: ”Cu multă bucurie, am început o campanie de a aduna calculatoare, de a le pregăti, de a le dota cu un soft special și iată că 30 de persoane cu deficiențe de vedere beneficiază de aceste computere”.

Gelu Gherasim, președintele Asociației Nevăzătorilor Neamț, a mulțumit donatorilor și a spus că nevăzătorii nemțeni sunt recunoscători pentru cadoul primit.

Proiectul ”BatPro-Calculator pentru nevăzători” este inițiat de Lions Club Arad și este finanțat de Fundația Orange cu suma de 222.500 lei în cadrul fondului de finanțare ”Lumea prin culoare și sunet”, ediția 2016. (Ana MOISE)

Articolul precedentCristian Tihenea a dat măsura competenței la Consiliul Local Piatra Neamț
Articolul următorDSVSA Neamţ: Cazuri de gripă aviară la Piatra Neamţ, Alexandru cel Bun şi Pângăraţi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.