reclama autocenter

Aurelian Giosan (21 de ani) din Roman, studentul care şi-a înjunghiat de zeci de ori colegii de cameră şi pe unul l-a ucis, ajunge la judecată. Dosarul va fi soluţionat de Tribunalul Iaşi, unde a fost înregistrat pe 23 februarie, iar părţile civile – care, cel mai probabil, vor cere despăgubiri importante la proces – sunt Casian Harpa (19 ani) tânărul care a scăpat cu viaţă, şi Octavian şi Ghenadie Nour, rudele studentului omorât. Tot ca părţi civile figurează în dosar Spitalul clinic de urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza, prin Direcţia Servicii Social Studenţeşti – Complex Studenţesc Târguşor Copou.

GiosanOribila crimă din căminul studenţesc s-a petrecut în dimineaţa de 9 noiembrie 2015, la o lună şi câteva zile de la începerea anului universitar. Tinerii care nimeriseră în aceeaşi cameră nici nu apucaseră să se cunoască prea bine, dar Aurelian Giosan le părea cerlorlaţi un pic mai „ciudat”. Şi aşa era. Dependent de păcănele şi rămas fără bani, el s-a hotărât să fure laptopul şi telefonul de la doi colegi şi să le amaneteze. Iar ca să nu fie prins s-a gândit să-i ucidă şi să născocească o poveste.

Susţine că a intrat în cameră un cetăţean misterios, care i-a atacat cu cuţitul – şi aşa explică leziunile pe care le are la mâini – iar el a reuşit să fugă, în timp ce colegii lui au rămas în cameră”, a declarat – imediat după audierea suspectului – procurorul Alexandru Pecincu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Iaşi.

Bineînţeles că varianta era falsă, iar Casian Harpa, care a supravieţuit atacului, deşi a fost înjunghiat de 20 de ori, a declarat exact ce s-a întâmplat. Victor Nour, însă, n-a avut atât de mult noroc. Studentul moldovean avea 40 de plăgi pe tot corpul, dar cea mai gravă era în zona gâtului unde i-a fost secţionat un pachet vascular important. Cu toate acestea, el încă trăia când au ajuns echipajele de intervenţie la cămin, însă s-a stins în scurt timp şi n-a mai putut fi resuscitat. Ca şi cum n-ar fi fost de ajuns măcelul pe care l-a făcut, Giosan a dat foc camerei şi a încuiat uşa înainte de a pleca, astfel că paznicul, alarmat de fum, a fost nevoit s-o spargă ca să intre în încăpere.

După ce umblat o vreme, fără ţintă, prin oraş, Giosan a plecat spre Roman şi a fost ridicat de poliţişti din casa părintească şi arestat imediat. El a rămas după gratii pe tot parcursul anchetei şi a fost trimis în judecată tot în stare de arest.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentÎncep „Zilele Ion Creangă”
Articolul următorFabrica „Butoiul” din Roznov a ars de la un bec
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.