reclama autocenter

Actualizare: Magistraţii Tribunalului Neamţ au dispus aseară, 7 noiembrie, la ora 16,30, arestul preventiv pentru 30 de zile în cazul lui Ionuţ Nicolae Damian, romaşcanul care şi-a ucis fetiţa de nici 3 luni şi şi-a înjunghiat cealaltă fetiţă geamănă şi soţia.

El urmează să fie judecat pentru trei capete de acuzare: omor calificat, tentativă de omor calificat şi tentativă de omor.

Textul integral al deciziei Tribunalului Neamţ îl puteți vedea mai jos:

Știre inițială: Ionuț Nicolae Damian, omul de afaceri romașcan de 40 de ani, care și-a înjughiat, ieri, 6 noiembrie, soția și cele două fetițe gemene de nici 3 luni, a fost audiat aseară.

Acesta admite că a exercitat violențe asupra soției sale de 34 de ani și asupra celor două fetițe gemene, dar spune că nu-și amintește momentul și nici nu știe cu exactitate ce a făcut.

„A recunoscut, e conștient în felul lui că a exercitat violențele asupra soției și celor două fetițe. Spune că nu-și aduce aminte exact momentul și ce anume a făcut”, a precizat procurorul Marius Ianuș, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Aseară, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, în baza probatoriului administrat, iar astăzi, 7 noiembrie, în cursul după-amiezei, urmează să fie prezentat magistraților Tribunalului Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Deocamdată nu au fost audiați soția și alți martori în acest caz cutremurător care a îngrozit, nu numai opinia publică, ci și pe polițiștii și procurorii criminaliști, prin cruzimea cu care bărbatul a acționat.

Reamintim faptul că acesta și-a înjughiat soția cu un cuțit, iar după ce aceasta, împreună cu fiul de 10 ani, au ieșit pe casa scării strigând după ajutor, rămas singur cu gemenele, tatăl le-a lovit cu un cuțit în zona pieptului și a abdomenului. Una dintre fetițe a murit, cealaltă a fost transportată, împreună cu mama, mai întâi la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Roman și apoi a fost dusă cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași.

„Șocul traumatic a fost sever, riscurile cele mai mari sunt cele legate de funcționalitatea organelor interne care au fost lezate – ficatul, intestinul. A venit cu stomacul în afara cavității abdominale”, a precizat Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al spitalului ieșean.

Deocamdată fetița este ventilată mecanic, starea ei este în continuare gravă, iar prognosticul medicilor este rezervat. Următoarele 24 de ore sunt critice.

Angela Croitoru

Articolul precedentAccident mortal: femeie lovită de mașină în timp ce trecea strada prin loc nepermis
Articolul următorLocuri de muncă în instituţii bugetare din Regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.