Ioan Boțoc (43 de ani) din Roman a fost arestat, la sfârșitul săptămânii trecute, sub acuzația de omor, legată de violență în familie. El a fost protagonistul unui episod agresiv, petrecut pe 15 iunie, dar încheiat, cu moartea tatălui său vitreg, două săptămâni mai târziu.

Ioan Boțoc a avut dese conflicte cu bărbatul, în vârstă de 68 de ani, cu care mama lui s-a căsătorit acum aproape 40 de ani. Erau certuri frecvente între ei, pentru că nu se agreau, consumau alcool și împreună, și separat, iar Boțoc era foarte revoltat că mama lui era agresată de tatăl vitreg. Pe acest fond a început o discuție ”bărbătească” între ei, în lipsa mamei care, în ziua de 15 iunie, a plecat la o fiică de-a ei. Din vorbă în vorbă, discuția a degenerat, mai ales că a fost purtată la băutură, iar Boțoc a început să-și lovească tatăl vitreg, din ce în ce mai puternic, cu pumnii și, după ce acesta a căzut, cu picioarele. La un moment dat s-a oprit, iar bătrânul s-a spălat și s-a dus în pat. A doua zi, Boțoc, care lucrează în construcții, s-a dus la serviciu. A fost o zi caniculară și, la ora 11, șeful le-a dat liber muncitorilor. Când a ajuns acasă, Boțoc și-a găsit tatăl inconștient și a sunat la 112.

”Victima a fost transportată inițial la Spitalul Roman, apoi transferată la Spitalul Nicolae Oblu Iași, unde s- a stabilit că are nevoie de 50-55 de zile de îngrijiri medicale”, a declarat procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. ”Pe 29 iunie, victima a decedat, ceea ce a implicat reținerea, și ulterior, arestarea inculpatului”.

Ioan Boțoc are dreptul să conteste măsura arestării. Însă fiind vorba despre o viață de om este puțin probabil ca magistrații de la instanța superioară să dispună alt tip de măsură împotriva lui. (Cristina MIRCEA)