pietricica turism

Cinci aleşi din judeţele Neamţ, Suceava şi Vaslui au ajuns în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), se specifică într-un comunicat de presă.

Primul dintre aceştia este Iulian-Gheorghe Ciubotaru, fost primar al comunei Dochia (Neamț), pe care ANI îl acuză de CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV. “În perioada exercitării mandatului de primar, a semnat/avizat un număr de 5 acte administrative care au produs un folos material pentru sine și unui spor pentru condiții vătămătoare de până la 15% din salariul de bază”, se precizează în comunicat.

În INCOMPATIBILITATE s-ar fi aflat, potrivit ANI, Ion Dorobanţu, primar al comunei Bogdănești (Vaslui), care “în perioada 27 septembrie 2012-30 iunie 2014, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale «Horia Stamatin» sat Bogdănești, județul Vaslui” şi Aurel Ţurlea, viceprimar al comunei Iana (Vaslui), care, “începând cu data de 25 iunie 2012, deține simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică, respectiv de titular al Turlea I. Aurel Întreprindere Individuală”, potrivit comunicatului citat.

Tot de INCOMPATIBILITATE este acuzat şi Constantin Grosu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Todirești (Suceava), care, “începând cu data de 19 iunie 2012, deține simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al primarului”.

În fine, Mircea Păuşeriu, consilier local al orașului Broșteni (Suceava) este acuzat de CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL. “În calitate de consilier local, având un interes personal de natură patrimonială, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al orașului Broșteni «privind organizarea pășunatului în anul 2010», în temeiul căreia a fost încheiat contractul de închiriere a terenurilor pentru pășunat între Consiliul local al comunei Broșteni și Asociația crescătorilor de animale «Ciobănașul» Broșteni, asociație în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de membru și a deținut funcția de președinte”. În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Mircea Păuşeriu a “infracțiunii de conflict de interese”. (ZCH NEWS)