0:00

Crima din Piatra-Neamț: Bărbatul care a ucis cu o pavelă va sta 12 ani în închisoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlin Iulian Caia (39 de ani), din Piatra-Neamț, a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru că l-a ucis în bătaie pe Ioan Mugurel Nicolau (42 de ani), tot din Piatra-Neamț. Sentința a fost decisă astăzi, 3 septembrie, de Tribunalul Neamț. Inculpatul și-a asumat tot și astfel are o pedeapsă mai mică, în condițiile în care omorul fără circumstanțe agravante are limite între 10 și 20 de ani de închisoare.

Instanța a mai decis ca autorul crimei din cartierul Mărăței să achite lunar copilului rămas orfan de tată o treime din salariul minim garantat în plată. O obligație procedurală, întrucât Caia nu are nici un venit și nici vreo casă sau alte bunuri pe numele lui.

Reamintim că el se aciuase, împreună cu Nicolau și cu un alt sărman fără adăpost, sub niște scări de la intrarea blocului H2, de pe bulevardul Traian, cartier Mărăței. Acolo Caia l-a ucis în bătaie pe Nicolau, în noaptea de 3 mai, după ce l-a lovit de mai multe ori cu o pavelă din trotuar. Nicolau a murit din cauză că i-a fost zdrobit laringele. Anchetatorii au arătat că „numiţii Caia Alin-Iulian, Nicolau Ioan Mugurel şi Tosub Cristian, toţi persoane fără domiciliu, locuiau împreună într-un adăpost improvizat sub scările de intrare în blocul H2, de pe bulevardul Traian, din municipiul Piatra-Neamţ. În dimineaţa zilei de 03.05.2021, în jurul orei 01:00, în timp ce se aflau în acest adăpost, pe fondul unui conflict verbal şi al stării de ebrietate, numitul Nicolau Ioan Mugurel a fost lovit în mod repetat în zona capului şi gâtului cu o pavelă de circa 20 cm lungime şi 10 lăţime de către suspectul Caia Alin Iulian, fiindu-i cauzate leziuni ce au condus la decesul acestuia. Conform Fişei de constatări preliminare nr. A3/150/04.05.2021 a SML Neamţ moartea numitului Nicolau Ioan Mugurel a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii de origine centrală consecinţă a unui traumatism laringian. Leziunile traumatice constatate s-au putut produce prin loviri active cu un corp dur şi au legătură de cauzalitate cu decesul”.

C.I.

Articolul precedentPiatra Neamț: Bărbat în scaun cu rotile rămas și fără casă
Articolul următorNeamț: 35 persoane nou infectate cu covid și 38 bolnavi retestați pozitiv