pietricica turism

Mădălin Manole, ucigaşul bodyguardului Codiţă, pe numele său real Darie Ionuț Muscalu, a primit o primă sentinţă din partea judecătorilor Tribunalului Neamţ. Hotărârea nu este definitivă, Manole are posibilitatea să facă apel în temen de 10 zile de la pronunţarea în şedinţă publică.

Decizia judecătorilor mai prevede şi 4 ani de pedeapsă complementară, precum şi prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

De asemenea, se admit “acţiunile civile formulate de părţile civile Muscalu Elena Luminiţa şi Muscalu Ioan şi obligă pe inculpat să plătească părţii civile Muscalu Elena Luminiţa, personal şi ca reprezentant legal al minorilor Muscalu Rareş Gabriel şi Muscalu David Emanuel, suma de 30.000 lei, cu titlu de daune materiale, şi suma de 100.000 lei, cu titlu de daune morale, şi părţii civile Muscalu Ioan suma de 20.000 lei, cu titlu de daune materiale, şi suma de 100.000 lei, cu titlu de daune morale”, după cum se arată în decizia dosarului 2773/103/2016.

sursa foto: Știrile Pro TV

Codiţă avea 31 de ani şi era din Borlești.

El a fost ucis în noaptea de 28 spre 29 august 2016, într-un bar din orașul Roznov.

Manole l-a lovit pe Codiţă cu o bâtă, timp de fix 22 de minute, scena fiind înregistrată de camerele de supraveghere din local. Victima, aflată în stare gravă, s-a urcat la volanul autoturismului personal şi a condus câțiva metri, după care a oprit.

Cadrele medicale au încercat manevrele de resuscitare, însă fără rezultat. Din cauza rănilor grave, victima a decedat. (G.B.)