ACTUALIZARE Bodyguardul ucis în bar a fost bătut continuu 22 de minute, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Procurorul Stelian Olteanu anchetează evenimentele din clubul Blackout

ACTUALIZARE 2: După ce-au audiat toți martorii și suspecții din scandalul care s-a soldat cu uciderea bodyguardului Codiță, anchetatorii au ridicat imaginile surprinse de camerele de supraveghere și astăzi (30 august) le-au vizionat. ”Autorul infracțiunii de omor, pe care l-am reținut, iar astăzi îl duc la arestare, a lovit victima cu parul 22 de minute continuu”, a declarat procurorul Stelian Olteanu care conduce ancheta. ”Nu am reținut nicio circumstanță atentuantă de genul provocării, pentru că în opinia mea este vorba despre omor curat. Mai există un suspect, care însă n-a lovit decisiv, dar a participat la scandal și probabil că voi dispune cercetarea lui cel puțin pentru ultraj contra bunelor moravuri”. Dat fiind faptul că au apărut diverse speculații legate de concurența dintre doi patroni de baruri, unul la care lucra victima și al doilea cel în care s-a petrecut crima, anchetatorii au verificat dacă vreunul dintre administratori a depus vreo plângere la poliție până acum. Nu există nicio reclamație, în schimb există cel puțin un dosar penal (dar încă se fac căutări) pe numele bodyguardului, care era cercetat pentru lovire. (C.M.)

******

ACTUALIZARE 1: Anchetatorii au finalizat, în această după-amiază (29 august) investigaţiile legate de crima din barul „Blackout” de la Roznov şi au stabilit că, de fapt, un singur tânăr a dat loviturile decisive care l-au ucis pe bodyguard. Iniţial au fost doi suspecţi în cauză însă, din declaraţiile martorilor, a rezultat că doar unul dintre ei a lovit cu putere, înarmat cu o banală coadă de topor. Conflictul a început când bodyguardul, cunoscut sub porecla „Codiţă”, a intrat în local, foarte beat, însoţit de un prieten de-al său, aflat în aceeaşi stare. Şi-a comandat 200 ml de whisky, dar a refuzat să plătească şi în acel moment a izbucnit scandalul. Un apropiat de-al barmaniţei a sărit în apărarea acesteia şi, de la vorbe la pumni n-a mai fost decât un pas. Speriat probabil de diferenţa de constituţie dintre ei, Mădălin M. (24 de ani) din Săvineşti şi-a lovit adversarul de mai multe ori, cu o bucată de lemn, care ar fi trebuit să devină coadă de topor şi nu corp delict. Până au găsit arma crimei, anchetatorii au crezut că victima (Dan M., de 31 de ani, din comuna Borleşti) a fost lovită cu o rangă metalică. Deşi avea traumatisme grave la ambele picioare, Codiţă a reuşit să ajungă la maşină, urmat de prietenul lui, în vârstă de 30 de ani, şi el bătut, dar mult mai „blând”, şi să plece spre casă. N-a reuşit să conducă decât 3 kilometri şi a intrat în stop cardio-respirator. Deşi se aşteptau să descopere fracturi după cât de urâte erau leziunile, medicii legişti care au efectuat necropsia au găsit doar traumatisme severe şi vase de sânge sparte, în special la nivelul picioarelor. Cauza morţii a fost şocul traumatic, secondat de şocul hemoragic. Agresorul a fost reţinut, pentru 24 de ore, şi probabil mâine va fi dus în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. (C.M.)

******

ŞTIRE INIŢIALĂ: În noaptea de 28 spre 29 august, la câteva minute după ora 3:00, un apel la 112 anunța că un autoturism a ieșit de pe șosea, pe drumul dintre Roznov și Borlești, iar șoferul este inert. Inițial polițiștii rutieri s-au dus la fața locului, dar au constatat foarte repede că nu este vorba despre un accident, mașina neavând nicio urmă de impact. Bărbatul de la volan, care se afla în stop cardio-respirator, a fost resuscitat de echipajul medical de pe ambulanță și transportat la Spitalul Județean de Urgenţă Piatra-Neamț. Era în stare foarte gravă și s-a stins câteva ore mai târziu. Avea 31 de ani și era din comuna Borlești.

În timp ce medicii încercau să salveze viața victimei, anchetatorii (polițiști și criminaliști coordonați de procurorul Stelian Olteanu) au început investigațiile și au stabilit că bărbatul a fost implicat într-un scandal consumat într-un bar. Era în timpul liber, el lucrând ca bodyguard la un alt bar din Roznov. A fost lovit, se pare, cu un par, peste picioare. Deși rănit grav, a reușit să plece spre casă cu mașina personală, dar pe drum n-a mai rezistat, a apucat să tragă pe dreapta și apoi a intrat în stop cardio-respirator. La această oră (13:00), ancheta este în desfășurare, procurorul având de audiat atât martori, cât și suspecți. (C.M.)

Articolul precedentFiscul ia pauză online de-o noapte!
Articolul următorJuniorii D de la Bradul Roznov, în cantonament la Durău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.