În ziua de 13 august un bărbat mort a fost găsit, dezbrăcat şi înjunghiat de 11 ori, pe un teren viran, în zona curbelor de la Bălţăteşti. Astăzi, 14 noiembrie, după doar 3 luni de la macabra descoperire, criminalul a fost condamnat de Tribunalul Neamţ. Vasile Turcu Botia (49 de ani), din Crăcăoani, a primit o pedeapsă de 9 ani de închisoare. Procesul a fost scurt, la al doilea termen deja pronunţându-se hotărărea, care poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Mobilul crimei a fost gelozia. Turcu bănuia că femeia cu care trăia (Argentina Ghindăoanu, în vârstă de 42 de ani) nu se întâlnea cu bărbatul de 70 de ani, doar pentru că-i dădea haine de pomană, şi a urmărit-o. I-a prins în flagrant pe cei doi şi, de furie, l-a înjunghiat de mai multe ori pe bărbat, după care i-a luat telefonul mobil și a plecat acasă. Cu tot cu Argentina, pe care n-a atins-o.

După 3 zile de investigații, anchetatorii au reușit să stabilească cine este criminalul. Arma crimei și telefonul mobil al victimei au fost scoase din WC-ul din curtea colibei de lut în care locuiesc Vasile Turcu, Argentina Ghindăoanu și cei cinci copii ai ei. Soțul femeii a murit acum un an și jumătate și cam de atunci ea este implicată în relația cu Vasile Turcu.

Femeia nu a recunoscut nicio clipă că ar fi avut o relație cu bătrânul de 70 de ani și a declarat tot timpul că s-a dus să se întâlnească cu el în vârful dealului doar ca să-i dea niște haine de pomană. Haine care, de altfel, au fost găsite, într-o sacoşă, lângă cadavru.

C.M.