Proiectul de lege propus de USR prin care urmează ca viteza de  circulație pe drumurile expres din România să crească la 120 km/h, de la 100 km/h cât este acum, a fost adoptat de Parlament. Legea urmează să fie promulgată de președintele Iohannis.

„Veste extraordinară pentru infrastructura din România: la inițiativa USR, viteza de circulație pe drumurile expres va fi de 120 km/h”, spune Cătălin Drulă, președintele Uniunii Salvați România, într-o postare pe contul său de socializare.

Crește viteza legală la 120 km/h pe drumurile expres, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În Camera Deputaților a fost adoptată astăzi legea inițiată de mine, alături de colegul meu din USR, deputatul Lazăr Ion Marian, conform căreia viteza maximă de circulație pe drumurile expres din România va fi de 120 km/h (față de 100 km/h, în prezent).

Adoptarea legii a venit fix la timp pentru că, săptămâna viitoare, vor fi dați în circulație primii kilometri de drum expres din România. E vorba de un lot de 18km din DEx12 Craiova – Pitești, ce reprezintă varianta de ocolire a orașului Balș.

Deși e o mică întârziere pe acest Tronson 2 – calendarul discutat de mine anul trecut prevedea deschiderea întregului tronson de 40km Balș – Slatina până în Paște – deschiderea chiar și parțială este o gură de oxigen pentru traficul din zonă.

Mă bucur că, prin ridicarea limitei de viteză pe drumurile expres, DEx12 nu va deveni o capcană de amenzi.

Diferențele de construcție dintre un drum expres și o autostradă sunt minore, iar viteza de proiectare a unui DX este chiar 120 km/h. Ambele au 4 benzi de circulație, sensuri separate fizic cu parapete, garduri de protecție și noduri denivelate.

Legea merge la promulgare de către președinte, iar acest ultim pas trebuie făcut fără întârziere, așa încât să se întâmple înaintea inaugurării DEx12 de săptămâna viitoare”, conchide Cătălin Drulă.

Angela Croitoru

Articolul precedentTânăr dispărut din Săbăoani
Articolul următorȘtire actualizată. FOTO. Accident cumplit pe E85. Trei persoane și-au pierdut viața
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.