Reprezentanţii Delgaz Grid (E-ON Moldova) nu au deloc veşti bune în privința (re)asigurării alimentării cu energie electrică.

Astăzi, 21 aprilie, la ora 11, erau 12 linii de înaltă tensiune avariate din cauza ninsorilor și-a vântului, situație valabilă pe întreg teritoriul regiunii nord-est, dar mai cu seamă în Iaşi, Vaslui şi Bacău. Situație critică este în Vaslui, unde 23 de stâlpi de înaltă tensiune s-au rupt, în zona Bârlad, iar asta a făcut ca alimentarea cu energie electrică să fie sistată și în estul și în sudul județului. Echipele Delgaz Grid încearcă reluarea alimentării cu energie în municipiul Bârlad, printr-o linie din judeţul Bacău, după cum au precizat oficialii companiei. Tot în Vaslui, sunt avariate și numeroase linii de medie tensiune, din cauza copacilor căzuți și a stâlpilor rupți.

Una peste alta, situația alimentării cu energie electrică este mai gravă ca dimineață, fiindcă numărul localităților afectate a crescut în toate județele Moldovei. Dimineață, la 7, în Bacău, erau raportate 57 de localități fără curent electric și tot atâtea rămăseseră și la ora 11, în schimb, în Iași, de la 17 localități s-a ajuns la 46, la Neamț, de la 4 localități s-a ajuns la 24, inclusiv parțial Piatra Neamț, Târgu Neamț și Bicaz, iar Suceava, de la 10 localități, s-a ajuns la 20. (G.B.)