arestat 05Cunoscut de toate firmele de asigurări pentru felul în care procedează(cu unele având procese în instanţă), Cătălin Crăciun din Piatra-Neamţ a fost arestat, în acest week-end, după ce-a făcut un scandal de pomină în faţa sediului Poliţiei Judeţene. El era cercetat, sub control judiciar, pentru şantaj, lovire şi conducere cu permisul suspendat, iar la sfârşitul săptămânii a venit la poliţie să dea cu subsemnatul, conform programului. A parcat exact în faţa treptelor (loc rezervat maşinilor instituţiei), cu muzica la maxim, iar când ofiţerul de serviciu a ieşit să-i atragă atenţia, l-a înjurat şi l-a jignit folosind tot „repertoriul” acumulat de-a lungul anilor. Urmarea a fost că infracţiunilor pentru care era deja cercetat i s-a mai adăugat una: tulburarea ordinii şi liniştii publice (art. 371 Cod penal).

Crăciun a fost reţinut şi prezentat procurorului de caz, care a decis să-l trimită în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Iar Judecătoria Piatra-Neamţ a emis mandat pe numele „turbulentului”, valabil până în ziua de 16 ianuarie 2016 inclusiv. Avocatul (din oficiu), care l-a asistat pe Cătălin Crăciun, a contestat imediat măsura şi urmează ca săptămâna viitoare Tribunalul Neamţ să dea verdictul final.

Cătălin Crăciun a devenit un personaj fosrte cunoscut după ce şi-a cumpărat mai multe maşini, unele destul de „suferinde” ca aspect, şi a găsit soluţia să le repare pe banii firmelor de asigurări. Când ajungea într-o intersecţie în care avea prioritate, le făcea semn altor şoferi să treacă şi apoi intra în maşinile lor. După nenumărate incidente de acest fel, firmele au refuzat să-l mai asigure, iar şoferii păcăliţi au învăţat să-l evite, iar unii l-au dat în judecată. Când a văzut că nu mai are succes, a devenit, însă, agresiv şi a trecut la şantaj, ameninţări şi chiar loviri.

C. MIRCEA